Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος υπουργών Άμυνας EE : Το ραντεβού Παναγιωτόπουλου - Στόλτενμπεργκ

Σύνοδος υπουργών Άμυνας EE : Το ραντεβού Παναγιωτόπουλου – Στόλτενμπεργκ

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για να συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ η οποία θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Αυγούστου. Τον Έλληνα υπουργό Άμυνας έχουν ζητήσει να συναντήσουν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η Γερμανίδα ομόλογός του Αννεγκρέτ Κράμπ–Καρενμπάουερ.

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για να συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ η οποία θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Αυγούστου.

Στην Άτυπη σύνοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξετασθούν βασικά θέματα όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι τρέχουσες εξελίξεις στη Λευκορωσία.

Τον Έλληνα υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο έχουν ζητήσει να συναντήσουν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η Γερμανίδα ομόλογός του Αννεγκρέτ Κράμπ–Καρενμπάουερ.

Τριήμερο κόλαση

Οι επαφές του κ. Παναγιωτόπουλου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ έρχονται τη στιγμή που έχει ξεκινήσει ένα «τριήμερο κόλαση» και η περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου μοιάζει «καζάνι που βράζει», με την Τουρκία να ανανεώνει την NAVTEX για παραμονή του ερευνητικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την Αθήνα να απαντά με δική της NAVTEX η οποία επί της ουσίας «καταπίνει» την τουρκική.

Η ελληνική αεροναυτική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίων του Καστελλόριζου από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου μέχρι τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου.

Στο μεταξύ μία ακόμη σημαντική αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16, υποβρυχίου, αντιτορπολικού, φρεγάτας, ελικοπτέρων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης ενισχύοντας τη μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα πρέπει να λησμονείται άλλωστε ότι υλοποιήθηκε εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ στην άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, Υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι Αεροσκάφη F – 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL καθώς και Ελικόπτερα των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών.

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων.

Το ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι «η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο».

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024