Στη Θεσσαλονίκη μετέβη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Κ. Ζέρβα με αντικείμενο την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Μετά τη συνάντηση Αρκουμανέα-Ζέρβα ανακοινώθηκε ότι δημιουργούνται δύο κέντρα στη Θεσσαλονίκη όπου θα εγκατασταθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και θα υποδέχονται τους πολίτες για να πραγματοποιούνται τεστ κοροναϊού.

Ανησυχία στις αρχές έχει προκαλέσει ο εντοπισμός 22 θετικών κρουσμάτων στο Βόιο Κοζάνης, όπου σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των επαφών η διασπορά φέρεται να ξεκίνησε από δυο επισκέπτες στην περιοχή.

Στο μεταξύ με συγκέντρωση στην Αθήνα, καθηγητές και δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Εξάλλου στην διαμαρτυρία συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί που μένουν εκτός προσλήψεων λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ και οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών.

Στην Κρήτη, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται από σήμερα η περιφερειακή ενότητα Χανίων, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων.

Μεταξύ των μέτρων, η υποχρεωτική μάσκα παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο κλάδος της εστίασης κάνει λόγο για νέο πλήγμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο