Πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την Lexus να κατοχυρώνει την ονομασία BX για ένα νέο μικρό crossover το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με το Toyota Yaris Cross.

Προσφάτως οι νομικές υπηρεσίες της Lexus κατέθεσαν αιτήσεις κατοχύρωσης της ονομασίας LBX στην Ευρώπη, την Ελβετία αλλά και το Ισραήλ, ενισχύοντας τα σενάρια δημιουργίας ενός νέου «ευρωπαϊκού» προσανατολισμού μοντέλου που θα προστεθεί στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας.

Με δεδομένο ότι συνήθως στα μοντέλα της Lexus το καταληκτικό γράμμα «Χ» σηματοδοτεί τα SUV, η επικρατέστερη εκδοχή είναι η ιαπωνική φίρμα να προετοιμάζει τη «δική» της εκδοχή για το Toyota Yaris Cross, στοιχείο που δικαιολογεί και την παρουσία του «L -Lexus» ως αρχιγράμματος στην συγκεκριμένη ονομασία.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Lexus αρχικά ετοιμάζει ένα ανάλογων προδιαγραφών concept car το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του την επόμενη διετία με την προοπτική το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει στο μέλλον για να πάρει μια θέση κάτω από το UX, να υιοθετήσει τα διακριτικά BX.

Σε παράλληλη εξέλιξη, η Lexus κατοχύρωσε εξίσου πρόσφατα και την ονομασία RZ 450e στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία το οποίο με δεδομένη την πρόσφατη «εμπειρία» από το UX 300e το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της φίρμας που ξεκίνησε την πορεία του, τον περασμένο Νοέμβριο από την Κίνα, αντιστοιχεί προφανώς σε μια ηλεκτροκίνητη πρόταση.

Σε ό,τι αφορά το δυσεπίλυτο γρίφο του «RZ» της παραπάνω ονομασίας , με δεδομένο ότι η ιαπωνική φίρμα δεν χρησιμοποιεί το γράμμα Z, ως δεύτερο στις ήδη υφιστάμενες προτάσεις της σηματοδοτώντας με S τα τετράθυρα μοντέλα της, με C τα coupe και με X τα SUV, πρόκειται προφανώς για κάτι νέο, και εάν έπρεπε να «μαντέψουμε», οι πιθανότητες κλίνουν υπέρ μιας coupe SUV ηλεκτροκίνητης πρότασης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr