Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο επικεφαλής Εσωτερικής Ασφάλειας αδειάζει τον Τραμπ για την αστυνόμευση των εκλογικών τμημάτων

Ο επικεφαλής Εσωτερικής Ασφάλειας αδειάζει τον Τραμπ για την αστυνόμευση των εκλογικών τμημάτων

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι η υπηρεσία του δεν έχει τη δικαιοδοσία να στείλει αστυνομικούς στα εκλογικά τμήματα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, απορρίπτοντας την πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε την Κυριακή ότι η υπηρεσία του δεν έχει τη δικαιοδοσία να στείλει αστυνομικούς στα εκλογικά τμήματα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, απορρίπτοντας την πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναπτυχθούν ομοσπονδιακές δυνάμεις ώστε να μην διαπραχθεί νοθεία.

«Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο»

«Δεν κάνουμε κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», είπε ο ασκών χρέη υπουργού, ο Τσαντ Γουλφ (κεντρική φωτογραφία), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή State of the Union του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

«Εχουμε σαφείς εξουσίες, που τις έχει εγκρίνει το Κογκρέσο και αυτή δεν είναι μία από αυτές», εξήγησε.

Ο Τραμπ έχει πει κατ’ επανάληψη και χωρίς αποδείξεις ότι η μαζική στροφή προς την επιστολική ψήφο (κάτι όμως που δεν προτείνεται από τις περισσότερες Πολιτείες) θα οδηγήσει σε νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στις εκλογές αυτές ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ο οποίος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται με διαφορά.

Σερίφηδες και εισαγγελείς…

Την Πέμπτη, ο Τραμπ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι δυνάμεις επιβολής του νόμου, όπως σερίφηδες και εισαγγελείς, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα για να σταματήσουν τη νοθεία.

Οι οργανώσεις για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η παρουσία αστυνομικών στα εκλογικά τμήματα θα μπορούσε να θεωρηθεί εκφοβισμός των ψηφοφόρων, κάτι που απαγορεύεται με βάση την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή νομοθεσία.

Πολλές Πολιτείες απαγορεύουν την παρουσία αστυνομικών στα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με το Κέντρο Δικαιοσύνης Μπρέναν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Δεν έχει δει αποδείξεις

Ο Γουλφ είπε επίσης ότι δεν έχει δει αποδείξεις πως χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να νοθεύσουν τις ψήφους δια αλληλογραφίας για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως έχει ισχυριστεί ο Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο του επικεντρώνεται σε θέματα κυβερνοασφάλειας, όπως για παράδειγμα στις διαδικτυακές εκστρατείες παραπληροφόρησης από άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024