Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η Βρετανία «έπαθε» Μύκονο - Παράνομο κορονα-πάρτι με 300 άτομα

Κοροναϊός: Η Βρετανία «έπαθε» Μύκονο – Παράνομο κορονα-πάρτι με 300 άτομα

Η προσοχή των αρχών επικεντρώνεται τόσο στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, όσο και στην ανυπακοή των πολιτών στα μέτρα περιορισμού, με νέα τάση τη διοργάνωση παράνομων πάρτι. 

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, από πλευράς νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση.

Η προσοχή των αρχών επικεντρώνεται τόσο στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, όσο και στην ανυπακοή των πολιτών στα μέτρα περιορισμού, με νέα τάση τη διοργάνωση παράνομων πάρτι.

Περισσότερα από 300 άτομα συνωστίζονται, χωρίς μάσκες, σε παράνομο πάρτι, που οργανώθηκε χθες στο Χάντερσφιλντ της Αγγλίας… μέχρι που επεμβαίνει η αστυνομία.

Δεν ήταν παρά ένα από τα δεκάδες πάρτι που κλήθηκε να διαλύσει η βρετανική αστυνομία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Θεωρώντας τα πάρτι εστίες εξάπλωσης του κοροναϊού –παραμονές της επαναλειτουργίας των σχολείων- οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, εφεξής, οι διοργανωτές ανάλογων παράνομων εκδηλώσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 10.000 λιρών.

Ολοένα και πιο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση στη Γαλλία, που καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ημερήσια ρεκόρ από την άρση της καραντίνας. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.897 νέα κρούσματα και ένας θάνατος. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι νέοι, ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνονται σε πάρτι.

Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία μέσα στις τελευταίες πέντε ημέρες. Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός και νέο αρνητικό ρεκόρ από την άρση της καραντίνας είναι 1.210 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι. Οι περισσότερες μολύνσεις αναφέρθηκαν στη Λομβαρδία και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση στα πάρτι και στις αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης των πάρτι τάσσονται Γερμανοί βουλευτές, καθώς στη χώρα καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αναφέρθηκαν 711 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι.

Ζητούμενο, τονίζουν ειδικοί, είναι να αποτραπεί ένα νέο lockdown, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και για την κοινωνία.

Χωρίς μάσκες και αποστάσεις, εκατοντάδες Ολλανδοί διαδήλωσαν σε πάρκο στη Χάγη κατά των μέτρων περιορισμού -σε μία χώρα που θρηνεί πάνω από 6.000 νεκρούς από την πανδημία. Αρκετοί τάχθηκαν υπέρ της διακοπής κάθε συνεργασίας της χώρας τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τελικά, κατόπιν σύστασης των αστυνομικών αρχών, οι συγκεντρωμένοι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ τους.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024