Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο περιστατικό «Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Νεκρός άντρας που συνελήφθη - Τον πίεζαν στην καυτή άσφαλτο για 6 λεπτά

Νέο περιστατικό «Φλόιντ» στις ΗΠΑ: Νεκρός άντρας που συνελήφθη – Τον πίεζαν στην καυτή άσφαλτο για 6 λεπτά

Μετά την καταδίωξή του από τους αστυνομικούς, ο Λόπεζ τελικά υποχρεώθηκε με τη βία να πέσει στο έδαφος, όπου και κρατήθηκε για έξι λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα περιπολικό όχημα, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν.

Τη ζωή του έχασε ένας 28χρονος στο Φοίνιξ της Αριζόνα, μετά τη σύλληψη του, όπου αστυνομικοί τον κρατούσαν για 6 λεπτά στην καυτή άσφαλτο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου.  Ο Ραμόν Τίμοθι Λόπεζ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να ξεφύγει, ενώ φέρεται να έριξε κι ένα κλεμμένο ποτό σε έναν αστυνομικό, ο οποίος εξέταζε μια αναφορά για «ύποπτο άνδρα που έκανε άσεμνες χειρονομίες και κοίταζε μέσα σε αυτοκίνητα».

Μετά την καταδίωξή του από τους αστυνομικούς, ο Λόπεζ τελικά υποχρεώθηκε με τη βία να πέσει στο έδαφος, όπου και κρατήθηκε για έξι λεπτά, ανέφερε σε ανακοίνωση το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα περιπολικό όχημα, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν.

Η αστυνομία κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο από το περιστατικό από κάμερες και των τριών εμπλεκόμενων αξιωματικών.

«Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά δεν του άξιζε τίποτα από αυτά», είπε ο αδερφός του Λόπεζ, Ντέιβιντ Γκονζάλες στο KNXV-TV. «Ήταν πάνω του με όλο τους το βάρος τους στην καυτή άσφαλτο», πρόσθεσε. «Ποιος δεν θα πολεμούσε; Αγωνίστηκε για τη ζωή του και έχασε» συμπλήρωσε.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν χειροπέδες και δεσμα στα πόδια, για να αποτρέψουν τον Λόπεζ από το να κλωτσήσει και δήλωσαν ότι πίστευαν πως βρισκόταν υπό την επιρροή παράνομων ναρκωτικών ουσιών λόγω της «ακανόνιστης συμπεριφοράς του».

Και συνέχισαν, αναφέροντας πως όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν ανταποκρίνεται, τον έβγαλαν από το όχημα, προσπαθώντας να τον ξυπνήσουν και να του δώσουν νερό.

Ο Λόπεζ είχε δύο παιδιά με την κοπέλα του, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού δύο μηνών.

Η αιτία θανάτου του Λόπεζ δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ιατρικά. Δύο ξεχωριστές έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρωμένες στις ενέργειες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

«Τα συμπεράσματα σχετικά με το αν οι ενέργειες των αξιωματικών είναι συνεπείς με την πολιτική του τμήματος και το νόμο, δεν θα γίνουν γνωστά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε η αστυνομική υπηρεσία.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024