Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη την αναζωπύρωση της πανδημίας

Κοροναϊός: Πώς αντιμετωπίζει η Ευρώπη την αναζωπύρωση της πανδημίας

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού να είναι ραγδαία, όμως καμία κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να επιβάλει ένα νέο και καταστροφικό lockdown. Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ, ελπίζει ότι η κρίση του Covid 19 θα τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού να είναι ραγδαία, όμως καμία κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να επιβάλει ένα νέο και καταστροφικό lockdown.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως η πανδημία του κοροναϊού θα τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια, όπως συνέβη και με την Ισπανική Γρίπη το 2018.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την αναζωπύρωση της πανδημίας χωρίς lockdown με τις ευλογίες μάλιστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Χθες ο επικεφαλής του Οργανισμού εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κρίση του Covid 19 να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η κατάσταση σε ευρωπαϊκές χώρες

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι λοιμώξεις από τον Covid-19 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά περισσότερες από χίλιες, με το τελευταίο 24ωρο να καταγράφονται 2034 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς δεν πρόκειται να χαλαρώσουν αν δεν τεθεί υπό έλεγχο ο ιός.

Το Βερολίνο άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα στις 20 Απριλίου, όταν επέτρεψε να ανοίξουν τα καταστήματα.

Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, αλλά κάτω από σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυστηρά μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα βρίσκονται σε ισχύ και στην Ιταλία, εκεί όπου οι πολίτες καταφεύγουν στις παραλίες για να νιώσουν λίγο πιο άνετα.

Η κυβέρνηση έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα, απαγόρευσε το χορό σε δημόσιους χώρους και κατέστησε υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί σε όλους τους δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα και πολυσύχναστους δρόμους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων οφείλεται σε πάρτι σε παραθαλάσσια θέρετρα, καθώς και Ιταλούς τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Η Γαλλία καταγράφει περίπου 5.000 κρούσματα τις τελευταίες μέρες, αριθμούς που έχει να δει από τα μέσα Απριλίου.

Η κυβέρνηση που χαλάρωσε τα μέτρα από τις 11 Μαΐου τώρα κλείνει πολλές παραλίες για το βράδυ, νυχτερινά κέντρα ενώ η απαγόρευση συγκεντρώσεων περισσότερων των 5.000 ατόμων παρατάθηκε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η Ισπανία ξαναγίνεται το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη.

Οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις τρεισήμισι χιλιάδες σε καθημερινή βάση, ο τουρισμός αργοπεθαίνει αφού καθημερινά περιοχές της χώρας μπαίνουν στη μαύρη λίστα άλλων κρατών ενώ η οικονομία της έχει γονατίσει.

Τα σχολεία ανοίγουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί.

Η Ισπανία τερμάτισε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 21 Ιουνίου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει μεγάλη γκρίνια για την επιβολή καραντίνας σε όσους γυρίζουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Παρά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην Κροατία, οι τουρίστες δηλώνουν ευχαριστημένοι με τα υγειονομικά μέτρα.

Η Ευρώπη αγκομαχεί, οι κυβερνήσεις τρέμουν το lockdown και επαφίενται στην θέληση των κατοίκων να τηρήσουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην κορύφωση του καλοκαιριού.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024