Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nordic Monitor : Νέα έγγραφα για τουρκική κατασκοπεία Γκιουλενιστών στην Ελλάδα

Nordic Monitor : Νέα έγγραφα για τουρκική κατασκοπεία Γκιουλενιστών στην Ελλάδα

Νέα απόρρητα έγγραφα ντοκουμέντα, φέρνει στο φως το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ

Νέα απόρρητα έγγραφα φέρνει στο φως το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Σύμφωνα με αυτά, προκύπτει δράση τουρκικών υπηρεσιών σε βάρος όσων ασκούν κριτική στον Ερντογάν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Επισημαίνοντας πως πρόκειται για θέμα που συνιστά «πρόκληση για την ελληνική εθνική ασφάλεια» ο Μποζκούρτ (με τίτλο : «Νέα μυστικά έγγραφα, επιβεβαιώνουν τεράστιες τουρκικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα») υποστηρίζει ότι: «Προέκυψαν περισσότερα απόρρητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά, την διευρυμένη και παράνομη συλλογή πληροφοριών και δραστηριοτήτων παρακολούθησης από την ΜΙΤ, την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της Τουρκίας, στην γειτονική Ελλάδα».

Παρακολουθούν αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα

Ένα από τα έγγραφα που έχει τη σφραγίδα απόρρητο, έχει ημερομηνία 26 Μαρτίου 2019 και αναφέρεται στην υπηρεσία κατασκοπείας με τον κωδικό Ινστιτούτο IV και παραθέτει λίστα με 568 ταυτοποιηθέντες άνθρωπους, λίστα που καταρτίστηκε από τις προσπάθειες της υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι Τούρκοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΜΙΤ, φέρεται να είχαν σχέση με το κίνημα του Γκιουλέν που καθοδηγείται από τον Τούρκο μουσουλμάνο Φετουλάχ Γκιουλέν με έδρα τις ΗΠΑ, που είναι γνωστός για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση Ερντογάν, σε μία σειρά θεμάτων, από τη διαφθορά, ως τη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία, σε εξτρεμιστικές ομάδες σε Συρία και Λιβύη.

Σύμφωνα με το έγγραφο η ΜΙΤ, παρακολούθησε στην Ελλάδα τις κινήσεις των Τούρκων αιτούντων άσυλο, προσδιόρισε ότι κάποιοι εξ αυτών έφυγαν από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας προς ποια ευρωπαϊκή χώρα ή πολιτεία των ΗΠΑ μετέβησαν ως τελικό προορισμό.

Από αυτούς που κατασκοπεύθηκαν, οι 288 περιγράφονται ως πρώην κυβερνητικοί υπάλληλοι οι περισσότεροι εκ των οποίων δούλευαν σε δημόσια σχολεία της Τουρκίας, πριν να εκδιωχθούν παράνομα από τις δουλειές τους χωρίς καμία διοικητική ή δικαστική έρευνα.

Το έγγραφο απαριθμεί 31 πρώην αστυνομικούς διευθυντές 23 πρώην στρατιωτικούς και τέσσερις πρώην διπλωμάτες που εργάστηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όλα τα έγγραφα εδώ

Δείτε επίσης: 

Έγγραφα – φωτιά αποκαλύπτουν πώς ο Ερντογάν κατασκοπεύει Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024