Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με τη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία - Αλλάζουν στάση οι ρώσοι γιατροί

Θρίλερ με τη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία – Αλλάζουν στάση οι ρώσοι γιατροί

Προγραμματίζεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Ανατόλι Καλινίτσενκο

Οι γιατροί του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών της πόλης Όμσκ στη Σιβηρία όπου νοσηλεύεται στην εντατική ο πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς, υποστηρίζουν πως δεν έχουν αντίρρηση να μεταφερθεί ο ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σε νοσοκομείο του εξωτερικού, καθώς η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Προγραμματίζεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Ανατόλι Καλινίτσενκο.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, αυτό δεν θα γίνει τώρα αμέσως αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας» δήλωσε ο Καλινίτσενκο.

Νωρίτερα, οι γερμανοί γιατροί που ταξίδεψαν στην πόλη Oμσκ για να μεταφέρουν τον Αλεξέι Ναβάλνι στο Βερολίνο για θεραπεία δήλωσαν ότι είναι σε θέση να μεταφερθεί αεροπορικώς, όπως ανακοίνωσε η γερμανική οργάνωση ακτιβιστών Cinema for Peace Foundation που έστειλε το αεροσκάφος.

«Ακούσαμε από την ομάδα των γερμανών γιατρών ότι είναι σε θέση και επιθυμούν να μεταφέρουν τον κ. Ναβάλνι στο Βερολίνο και αυτή είναι επίσης η επιθυμία της οικογένειάς του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Cinema for Peace Foundation.

Εντόπισαν χημική βιομηχανική ουσία στον Ναβάλνι

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας δήλωσαν ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Αλεξέι Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι για την ύπαρξη της βιομηχανικής αυτής ουσίας ενημερώθηκαν αμέσως οι γιατροί.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024