Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πακέτα τσιγάρων με περιβαλλοντικές ανησυχίες

Πακέτα τσιγάρων με περιβαλλοντικές ανησυχίες

Φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τα αποτσίγαρα

Οι βλάβες του καπνίσματος στην υγεία μας είναι πλέον σαφείς, και οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων έχουν συντελέσει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών.

Ωστόσο, οι εκστρατείες ενημέρωσης δεν έχουν προς το παρόν ευαισθητοποιήσει, με άμεσο τρόπο, τον κόσμο σχετικά με το ότι τα αποτσίγαρα είναι ο μεγαλύτερος, σε σημασία, ρύπος των ωκεανών.

Για να υπογραμμίσει το πρόβλημα, η γαλλίδα καλλιτέχνης Αλίς Αμιέλ (Alice Amiel) προτείνει να αλλάξουν οι εικόνες και τα μηνύματα πάνω στα πακέτα τσιγάρων ώστε να αναδείξουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις γόπες.

Οι περιβαλλοντιστές έχουν βάλει στο στόχαστρο αντικείμενα που ρυπαίνουν: από τις πλαστικές σακούλες μέχρι τα πλαστικά καλαμάκια.

Ωστόσο, ο υπ’ αριθμόν ένα ρύπος είναι τα φίλτρα των τσιγάρων. «Είναι ξεκάθαρο ότι τα φίλτρα δεν είναι ευεργετικά ως προς την υγεία.

Είναι, απλά, εργαλείο του μάρκετινγκ.

Και κάνουν πιο εύκολο το να καπνίζει ο κόσμος» δήλωσε, στο NBC News, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, Τόμας Νοβότνι.

«Επιπλέον, με όλα αυτά τα πλαστικά απορρίμματα, είναι σημαντικός ρύπος. Για μένα, δεν θέλει και πολλή σκέψη το ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε», προσέθεσε.

Τα νέα μηνύματα -φωτογραφίες και σύντομα κείμενα- που προτείνει η Αμιέλ για τα πακέτα τσιγάρων στόχο έχουν να ωθήσουν τους καπνιστές να πετούν τα αποτσίγαρα σε ειδικά υπαίθρια δοχεία απορριμμάτων ή σε τασάκια αντί στις παραλίες ή στον δρόμο.

Τα σύντομα κείμενα ενημερώνουν ότι χρειάζεται να περάσουν 10 χρόνια για να εξαφανιστεί μια γόπα ή ότι μια γόπα μπορεί να ρυπάνει 400 λίτρα νερό ή ότι τα αποτσίγαρα είναι η πρώτη αιτία θανάτου των θαλάσσιων βιολογικών ειδών.

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024