Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κομισιόν συνεχίζει τις συμφωνίες για αγορά εμβολίου

Η Κομισιόν συνεχίζει τις συμφωνίες για αγορά εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει εντατικά τις διαπραγματεύσεις με πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες για την αγορά πιθανού εμβολίου κατά του κοροναϊού. Ωστόσο αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς όλα τα πιθανά εμβόλια είναι ακόμη σε δοκιμαστική φάση και ξεκαθαρίζει ότι το εμβόλιο θα βγει στην αγορά, εφόσον είναι 100% ασφαλές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες τις διερευνητικές συνομιλίες και με τέταρτη πολυεθνική για την αγορά πιθανού εμβολίου κατά του κοροναϊού. Μέχρι στιγμής έχει συμφωνήσει στην προαγορά εμβολίου με άλλες τρεις φαρμακοβιομηχανίες.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, οι Ευρωπαίοι έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι είναι πιθανό ένα εμβόλιο στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Παρόμοια ελπίδα εξέφρασε χθες και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό δεν δίνονται συγκεκριμένες ημερομηνίες διότι όλα τα πιθανά εμβόλια είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και επίσης πρωταρχικός στόχος των Βρυξελλών είναι το εμβόλιο που θα εγκριθεί να είναι 100% ασφαλές για τους πολίτες, να μην έχει δηλαδή παρενέργειες.

Αξίζει να πούμε ωστόσο ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον ιό λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024