Σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κόσμου στοχεύουν περιβαλλοντολόγοι με σκοπό την ενημέρωσή του γύρω από τη ρύπανση που προκαλούν τα αποτσίγαρα.

Αποτσίγαρα. Η μεγαλύτερη πηγή θαλάσσιας ρύπανσης. Το σχετικό πρόβλημα θέλησε να υπογραμμίσει μια Γαλλίδα καλλιτέχνις, γι’ αυτό και προτείνει να αλλάξουν οι εικόνες και τα μηνύματα πάνω στα πακέτα τσιγάρων, ώστε να αναδείξουν τη μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον.

Φωτογραφίες από αποτσίγαρα πετάμενα σε δρόμους και παραλίες έρχονται να αντικαταστήσουν αυτές που παρουσιάζουν τις βλάβες του καπνίσματος στην υγεία, το ίδιο και οι λεζάντες που θα τις συνοδεύουν. Στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν, να ενημερώσουν και να ωθήσουν τους καπνιστές να πετούν τα φίλτρα από τα τσιγάρα σε ειδικά υπαίθρια δοχεία απορριμμάτων ή σε τασάκια αντί στις παραλίες ή στους δρόμους.

Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα, οι καπνιστές αγοράζουν 1,1 εκατομμύριο πακέτα, ενώ 4,5 τρισεκατομμύρια αποτσίγαρα καταλήγουν στο περιβάλλον και στους ωκεανούς, παγκοσμίως. Χρειάζονται 10 χρόνια για να αποσυντεθούν, απειλώντας τα θαλάσσια είδη καθώς μπορεί να τα καταναλώσουν θεωρώντας τα τροφή.

Διεθνώς, εκτιμάται ότι το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται στους καθαρισμούς παραλιών είναι αποτσίγαρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο