Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική αντιπαράθεση για τα κυβερνητικά μέτρα και το άνοιγμα των σχολείων

Πολιτική αντιπαράθεση για τα κυβερνητικά μέτρα και το άνοιγμα των σχολείων

Για τα κυβερνητικά μέτρα για τον κοροναϊό, το άνοιγμα των σχολείων και την επόμενη ημέρα στην οικονομία,  διασταύρωσαν τα ξίφη τους, o Γιάννης Λοβέρδος Βουλευτής ΝΔ και ο Δημήτρης Βέττας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». 

Για τα κυβερνητικά μέτρα για τον κοροναϊό, το άνοιγμα των σχολείων και την επόμενη ημέρα στην οικονομία,  διασταύρωσαν τα ξίφη τους, o Γιάννης Λοβέρδος Βουλευτής ΝΔ και ο Δημήτρης Βέττας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Τα οικονομικά προβλήματα θα ενταθούν το προσεχές διάστημα», τόνισε αρχικά ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος. Ενώ σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, τη χαρακτήρισε επιβεβλημένη. «Το κόστος είναι σαφώς κάτι που πρέπει να μας απασχολεί. Η λύση με τις πάνινες μάσκες είναι μία λύση», τόνισε.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σε όλες τις χώρες και γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι», ανέφερε σχολιάζοντας την «έκρηξη» των κρουσμάτων στη χώρα.

«Τώρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το γενικό lockdown σε πρώτη φάση ήταν «το εύκολο».

Από πλευράς του, ο κ. Βέττας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησε ότι σε πρώτη φάση η διαχείριση ήταν εύκολη «η κυβέρνηση έκλεισε τα πάντα, ο κόσμος  στάθηκε στο ύψος των ευθυνών του και της ανάγκης», για να σημειώσει «τώρα πρέπει να κυβερνήσετε και να διαχειριστείτε».

«Τι κάνατε για τα σχολεία, να βρείτε αίθουσες; Τι κάνετε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση που χρειαστεί; Τι κάνατε για τις καθαρίστριες;», διερωτήθηκε.

Ενώ στη συνέχεια, μίλησε για την ατομική ευθύνη που προτάσσει συνεχώς η κυβέρνηση. «Ο κόσμος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, εσείς δεν κάνετε τίποτα», τόνισε.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στον «ρόλο» της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια έκανε εκ νέου λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα και ανέφερε πως «θα το χειριστούμε ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται».

«Η μάσκα δεν είναι κατ’ επιλογήν. Τότε θα κρίνουμε ποια μέτρα ακριβώς θα ληφθούν και πως θα εφαρμοστούν», σημείωσε. «Θα υπάρξει μέριμνα. Όλα αυτά εξετάζονται. Δεν υπάρχουν απεριόριστα οικονομικά μέσα που διαθέτει η χώρα».

Ο κ. Βέττας άσκησε κριτική στον τρόπο που έχει διαχειριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ την πανδημία και τις οικονομικής επιπτώσεις αυτής, αναφέροντας «η χώρα πληρώνει τη λογική της ΝΔ να μη δώσει από την αρχή χρήματα στον κόσμο», και ακολούθησε σε έντονο ύφος μια πολιτική αντιπαράθεση με άξονα την οικονομία.

Αναφορικά στην παραίτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού κ . Διακόπουλου, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για μεγάλο λάθος το οποίο αντελήφθη και ως εκ τούτου παραιτήθηκε.

«Δέχομαι και αυτό πρέπει να δέχονται όλοι οι Έλληνες, είναι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός. Την ευθύνη για τη διαχείριση μιας τόσο μεγάλης κρίσης την έχει ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε.

«Ποιος λέει ψέματα, ο κ. Διακόπουλος ή ο κ. Μητσοτάκης;», διερωτήθηκε από πλευράς του ο κ. Βέττας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024