Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπερτομέου : Πυλώνας του νέου πρότζεκτ της Μπάρτσα ο Μέσι

Μπερτομέου : Πυλώνας του νέου πρότζεκτ της Μπάρτσα ο Μέσι

Ο Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον Κούμαν, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα αποχωρήσει ο Λιονέλ Μέσι

Πολλές… ειδήσεις έβγαλε ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου με συνέντευξή του στο «Barça TV.

Καταρχάς, είναι γνωστό, πως δεν παραιτείται από τον προεδρικό θώκο της ομάδας, παρά την ιστορική συντριβή και ταπείνωση από την Μπάγερν Μονάχου. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, επιβεβαίωσε πως νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα θα είναι ο Ρόναλντ Κούμαν, ενώ ξεκαθάρισε πως δε θα αποχωρήσει από την Βαρκελώνη ο Λιονέλ Μέσι, παρά τα όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά.

Όπως τόνισε, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου θα είναι η… κολόνα του νέου πρότζεκτ που χτίζεται, υπό τις οδηγίες του Ολλανδού τεχνικού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παραίτηση του Αμπιντάλ, ενώ προανήγγειλε πως θα υπάρξει… κύμα εξόδου στις τάξεις των Μπλαουγκράνα με ηχηρές αποχωρήσεις παικτών.

– Για το «αντίο» του Αμπιντάλ: «Μας ανακοίνωσε ότι ήθελε να αφήσει την θέση, είναι μια προσωπική του απόφαση. Τον ευχαριστώ για τα χρόνια αφοσίωσης και δουλειάς. Ήταν καλός συνεργάτης, είναι απόφασή του να το αφήσει και πρέπει να την αποδεχθούμε».

– Για το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε: «Το πιο εύκολο θα ήταν να παραιτηθώ, αλλά δεν το κάνω λόγω ευθύνης προς τον σύλλογο. Έχουμε μια αθλητική κρίση, όχι μια διοικητική (;)».

– Για τα οικονομικά του συλλόγου: «Έχουμε ένα σχέδιο στον οικονομικό τομέα. Χάσαμε έσοδα της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ για πέρυσι και θα χάσουμε 320 για την επόμενη. Ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα του μέλλοντος μετά την πανδημία. Η παραμονή της διοίκησης μέχρι τον Μάρτιο επιτρέπει μια μετάβαση πολύ πιο ήρεμη και ομαλή».

– Για τις ευθύνες της αποτυχίας: «Όλοι είμαστε υπεύθυνοι, αλλά ο κύριος υπεύθυνος είμαι εγώ. Υπάρχει ο μύθος ότι οι παίκτες είναι τα αφεντικά. Οι παίκτες ρωτώνται, όπως όλοι, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνω εγώ».

– Για την πρόσληψη του Ρόναλντ Κούμαν: «Αν δεν στραβώσει τίποτα, ο Κούμαν θα είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Γνωρίζουμε καλά πως δουλεύει, πως ενεργεί, την φιλοσοφία του και την εμπειρία του. Ποντάραμε σε εκείνον. Ήταν στη «Dream Team» του Κρόιφ. Ήταν ο πρώτος που καλέσαμε τον Ιανουάριο (σ.σ. μετά το διαζύγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε). Είναι ένα όνειρο για εκείνον».

– Για την παραμονή του Λιονέλ Μέσι: «Μίλησα με τον Κούμαν η κολόνα του πρότζεκτ μας θα είναι ο Μέσι. Έχει συμβόλαιο έως το 2021, μιλάω πολύ με τον Λέο και συχνά και με τον πατέρα του. Είναι το νούμερο ένα στον κόσμο. Καμία αμφιβολία ότι στο νέο πρότζεκτ του Κούμαν, ποντάρουμε 100% στον Μέσι».

– Για τον διάδοχο του Αμπιντάλ ως τεχνικός γραμματέας: «Ο Ραμόν Πλάνες  θα διευθύνει την τεχνική γραμματεία. Ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν θα τους αποφασίσει εκείνος μαζί με τον Κούμαν».

– Για την δύναμη των αποδυτηρίων: «Όλα τα αποδυτήρια έχουν μεγάλη δύναμη. Τα αποδυτήρια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και στα οποία ο σύλλογος δουλεύει για να έχει επιτυχίες. Μιλάμε για μια γενιά παικτών που εδώ και χρόνια κατακτούν τίτλους χωρίς σταματημό. Κατέκτησαν όλους τους τίτλους, η εποχή του συλλόγου με τους περισσότερους τίτλους, ήταν μια τεράστια γενιά και την απολαύσαμε. Με τον χρόνο πάντα είναι πιο εύκολο να έχεις γνώμη. Όταν παίρνεις μια απόφαση σκέφτεται πως είναι η καλύτερη για τον σύλλογο. Τώρα θα ήταν πολύ εύκολο να ειπωθεί τι δεν έγινε καλά. Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για κανέναν. Θέλω να εξάρω την εικόνα των παικτών που μας έκαναν τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Τους συγχαίρω και τώρα είναι η στιγμή να αρχίσει ο αποχαιρετισμός με όλες τις τιμές κάποιων εξ’ αυτών των παικτών. Κάποιοι παίκτες έχουν ήδη ειδοποιηθεί ότι δεν υπολογίζονται. Να δώσουμε την ελευθέρας; Όλα είναι πιθανά».

– Για την ανανέωση του ρόστερ: «Η ανανέωση θα είναι όσο βαθιά χρειάζεται ώστε το νέο πρότζεκτ να έχει επιτυχία. Θα σχεδιάσουμε για να κερδίσουμε τα πάντα . Είναι ένας στόχος, μια ανάγκη και μια προσμονή. Θα είναι όσο βαθιά χρειάζεται. Μετά το «Άνφιλντ» ήταν η στιγμή να γίνει , αλλά προτίμησα να δώσω μια νέα ευκαιρία σε αυτή την γενιά και σε αυτούς τους προπονητές , αλλά μην ξεχνάμε ότι πέρυσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και φτάσαμε στα ημιτελικά του Champions League και στον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν μια καταπληκτική σεζόν . Δεν κατακτήσαμε το Champions League, αλλά ήμασταν κοντά».

– Για την απόλυση του Βαλβέρδε: «Δεν μετανιώνω. Έκανε καταπληκτική δουλειά, αλλά χρειαζόταν μια ώθηση η ομάδα και τα αποδυτήρια».

– Για τον Νεϊμάρ: «Το να πας για έναν παίκτη όπως ο Νεϊμάρ όταν ο σύλλογος στον οποίο ανήκει δεν θέλει να τον πουλήσει, είναι αδύνατο. Το περασμένο καλοκαίρι το προσπαθήσαμε».

– Για τον Λαουτάρο Μαρτίνες: «Με την Ίντερ μιλήσαμε για τον Λαουτάρο πριν από μήνες, σταματήσαμε τις διαπραγματεύσεις πριν από κάποιες εβδομάδες και θα δούμε τι γνώμη έχει ο νέος προπονητής και η τεχνική γραμματεία. Έχουμε χρήματα, το πρόβλημα είναι το σάλαρι καπ. Πρέπει να περιορίσουμε τον μισθολογικό όγκο της ομάδας».

– Για το ποιοι παίκτες παραχωρούνται: «Ο Λέο Μέσι δεν παραχωρείται. Εκείνος το ξέρει. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Θα μιλούσα επίσης για τον Τερ Στέγκεν, τον Σεμέδο, τον Ντε Γιονγκ, τον Λενγκλέ, τον Ντεμπελέ. Τον Γκριεζμάν».

– Για τον Φιλίπε Κοουτίνιο: «Έχει πιθανότητες να μείνει. Θα είναι μια απόφαση της τεχνικής γραμματείας και του προπονητή, αλλά αν θεωρούν ότι πρέπει να μείνει, θα μείνει».

– Για την ανανέωση του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν: «Είμαι αισιόδοξος με την ανανέωση του Τερ Στέγκεν. Εκείνος θέλησε να σταματήσει την διαπραγμάτευση όταν άρχισε η πανδημία. Είναι σπουδαίος άνθρωπος».

– Για την σημασία του φυτωρίου: «Η Μασία (σ.σ. το φυτώριο της Μπάρτσα) θα έχει περισσότερη σημασία την επόμενη σεζόν. Το οικονομικό πρόβλημα θα επιτρέψει σε παίκτες όπως ο Μόντσου, ο Ινιάκι Πένια ή ο Ιλάις να έχουν την ευκαιρία τους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024