«Ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο» τόνισε ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Αλι Αμπντελ Ααλ.

«Η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο», τόνισε χθες ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής, Αλι Αμπντελ Ααλ.

«Δεν έχει το δικαίωμα… »

Η δήλωση του Αλι Αμπντελ Ααλ έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Σώματος της συμφωνίας με την Ελλάδα και την τελική έγκρισή της από το Σώμα.

Ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής προσέθεσε ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας αλλά και με το διεθνές δίκαιο.

«Οπότε, καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει εργασίες επιθεώρησης στη Μεσόγειο», τόνισε ο Αλι Αμπντελ Ααλ, στο πλαίσιο της συζήτησης στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής ανέφερε ότι «ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα και στις οικονομικές ζώνες που σχετίζονται με ορισμένες χώρες».

«Με προκλητικό τρόπο»

Και κατέληξε: «Αυτή η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο».

Η χθεσινή έγκριση της συμφωνίας από το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο έγινε μετά την προχθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Συνταγματικών και Νομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Απομένει μόνον η έγκριση της απόφασης από τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr