
«Καμπανάκι» Σύψα: Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες κανένα lockdown δεν θα μας σώσει
«Δεν πείστηκαν οι πολίτες, προτίμησαν τη χαλάρωση και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο, το οποίο βρισκόμαστε» ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
«Είναι προφανές ότι υπήρξε στην ελληνική κοινωνία μετά τον Μάιο μια ψευδής αίσθηση ασφάλειας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ, δεν εξαφανίστηκε» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
«Δεν πείστηκαν οι πολίτες, προτίμησαν τη χαλάρωση και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο, το οποίο βρισκόμαστε» ανέφερε ο κ. Σύψας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μια επιδημία παραπληροφόρησης που έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και από τα πιο επίσημα χείλη ηγετών του κόσμου».
Παρά τα φαινόμενα χαλάρωσης, «δεν θα βγάλουμε το στρατό στο δρόμο ή drone πάνω από τα κεφάλια των πολιτών» περιέγραψε ο Καθηγητής, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι πεθαίνουν δεν χρωστούν τίποτα να πληρώνουν την κακή συμπεριφορά ορισμένων πολιτών».
Ερωτηθείς για το εμβόλιο, ο κ. Σύψας εξήγησε πως «οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι ευπαθείς ομάδες, οι υγειονομικοί και τα σώματα ασφαλείας και οι στρατιωτικοί» σημείωσε ο Καθηγητής, υπογραμμίζοντας όμως ότι «τα εμβόλια τώρα τα εγκρίνουμε με αποτελεσματικότητα 50%. Δεν είναι υψηλές οι προσδοκίες».
«Είμαστε ακόμη σε μεγάλη αβεβαιότητα και για το εμβόλιο και για τα φάρμακα που υπάρχουν» υποστήριξε ο κ. Σύψας, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση. «Αυτή τη στιγμή η πανδημία σαρώνει την υδρόγειο. Είναι στα χέρια των πολιτών η πορεία της επιδημίας».
«Υπάρχει το καλό σενάριο, τα μέτρα που λήφθηκαν από τις αρχές του Αυγούστου αυτή τη στιγμή να αποδίδουν» παρατήρησε ο Καθηγητής, ενώ για το ρωσικό εμβόλιο « αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις στο διεθνή ιατρικό τύπο. Μένει να το δούμε» απάντησε σχετικά. «Τον επόμενο χρόνο παρά τα ελπιδοφόρα μηνύματα θα ζήσουμε με τον ιό” ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας, ενώ «θα έχουμε δεύτερο κύμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα» πρόσθεσε.
Με αυτά τα δεδομένα, «ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί κανείς είναι: αποστάσεις, χέρια, μάσκα και αποφεύγουμε τα πλήθη. Αν δεν τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες, κανένα lockdown δεν πρόκειται να μας σώσει. Αν φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε lockdown, καταστραφήκαμε», κατέληξε ο καθηγητής.
- Τέμπη: Βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία βρέθηκε στο σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
- Η ΕΠΟ ανακοίνωσε οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα πάνε στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson
- Τραμπ vs πρίγκιπα Χάρι – «Πώς τα πάει; Πώς είναι η σύζυγός του;»
- Fed: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνει την έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Η υπόκλιση στην Κάρλα, είναι το ποδόσφαιρο (που θέλεις να υπάρχει)…
- Σέρρες: Για μπλόκο στον Προμαχώνα ετοιμάζονται αγρότες και κτηνοτρόφοι



