Άδεια ήταν η Αθήνα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης του κοροναϊού.

Την πρώτη μέρα που τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος περιορισμός φαίνεται ότι καταστηματάρχες αλλά και πολίτες πειθάρχησαν απόλυτα υπό το φόβο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης μέχρι τις 24 Αυγούστου θα πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί αλλά και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να επιβάλλουν τους νέου περιορισμούς.

Όσον αφορά την Αθήνα ισχύει απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως έδειξε η πρώτη μέρα εφαρμογής των κανονισμών οι ιδιοκτήτες σε μπαρ και εστιατόρια υπήρξαν ιδιαίτερα οργανωμένοι.

Ήδη πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα οι υπάλληλοι είχαν αρχίσει να μαζεύουν τραπέζια και καρέκλες και ακριβώς στις 12.00 ζητούσαν ευγενικά από τους πελάτες να αποχωρήσουν.

Σε περιοχές της πρωτεύουσας που υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχε αρκετός κόσμος έξω να διασκεδάζει, το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρξε ψυχή μετά τα μεσάνυχτα.

Η περιορισμένη κίνηση λόγων των αδειών του Δεκαπεντάγουστου μπορεί να επηρέασε την εικόνα, ωστόσο οι εικόνες της έρημης Αθήνας είναι πρωτοφανείς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο