Από τα μεσάνυχτα, σε εφαρμογή είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό και στην Αττική

Από τα μεσάνυχτα, σε εφαρμογή είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό και στην Αττική. Στην πρωτεύουσα επικρατεί πλέον έντονος φόβος στους πολίτες που κυκλοφορούν με μάσκες, ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, παρά το ότι ακόμη τουλάχιστον, δεν είναι υποχρεωτικό. Ειδικά συνεργεία μάλιστα έχουν αρχίσει ήδη τις απολυμάνσεις σε κεντρικά σημεία.

Στο κόκκινο η Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω των αυξανομένων κρουσμάτων του covid -19 .

732 κρούσματα έχουν καταγραφεί μόνο στην Αττική σε διάστημα 16 ημερών από την 1η του Αυγούστου μέχρι και τις 16 . Η αυξητική τάση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στους πολίτες που έχουν αρχίσει να τηρούν με ευλάβεια, όπως λένε τις υποδείξεις των ειδικών.

Στο Σύνταγμα από το πρωί γίνονται απολυμάνσεις στα σημεία που υπάρχει έντονος συνωστισμός. Κάτι που θα περίμενε κανείς να έχει ξεκινήσει καθημερινά εδώ και καιρό.

Τα συνεργεία του δήμου θα πραγματοποιούν απολυμάνσεις ανά δυο ημέρες όσο διαρκεί και η ισχύς της απολύμανσης.

Απολυμάνσεις θα γίνονται στους προαύλιους χώρους νοσοκομείων, σε πεζοδρόμους, κεντρικές πλατείες, ενώ στην πλατεία Συντάγματος θα γίνεται απολύμανση δυο φορές την ημέρα.

Κάποιοι που γύρισαν από διακοπές σήμερα στην Αθήνα, κυκλοφορούν με μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν τον Ιούλιο διακοπές για να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Και στην Αττική εφαρμόζεται από σήμερα η απαγόρευση λειτουργίας στους χώρους εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θεωρείται από τους ειδικούς κρίσιμο καθώς όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα από τις διακοπές τους. Το επιδημιολογικό φορτίο αναμένεται να κρίνει πότε και εάν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr