Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιφέρεια Αττικής

Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιφέρεια Αττικής

Με αφορμή την πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση και που είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, η διοίκηση της Περιφέρειας, δημιούργησε ένα Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Με αφορμή την πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση και που είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, η διοίκηση της Περιφέρειας, δημιούργησε ένα Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης. Η ίδια τονίζει πως μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου, θα πρέπει να τηρούνται σχετικές οδηγίες που θα δίνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης δημιούργησε η διοίκηση της Περιφέρειας. Το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, μόλυνε τον αέρα της Αττικής και αύξησε τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

Μέσω του Παρατηρητηρίου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξέλιξη του φαινομένου των αυξημένων ρύπων στην Αττική. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες, θα αναρτώνται σε τακτά διαστήματα, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

«Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με τη συνδρομή έγκριτων επιστημόνων, θα παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο με στόχο να παρέμβουμε όπου και αν χρειαστεί για την καλύτερη προστασία των πολιτών.»

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης, μετα το ξέσπασμα της φωτιάς, τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αυξήθηκαν σημαντικά.

Από την άλλη, το βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, σημείωσαν ελαφριά αύξηση ενώ το τελευταίο 24ωρο υπήρξε ελάττωση των σχετικά αυξημένων επιπέδων που είχαν καταγραφεί σε θέσεις του δυτικού και νοτιοδυτικού τμήματος του Λεκανοπεδίου.

Η διοίκηση της Περιφέρειας συστήνει στους πολίτες να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες για την προστασία της υγείας τους, μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024