Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ αποθεώνει Ερντογάν: Είναι σκακιστής παγκόσμιας κλάσης – Ακούει μόνο εμένα

Ο Τραμπ αποθεώνει Ερντογάν: Είναι σκακιστής παγκόσμιας κλάσης – Ακούει μόνο εμένα

Το... εγκώμιο του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να «χτυπήσει» τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το δίκτυο Ahval

Το… εγκώμιο του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να «χτυπήσει» τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το δίκτυο Ahval.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο FOX, ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως ο αντίπαλό του στις εκλογές των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. «Δεν μπορείς να έχεις (σσ για Πρόεδρο) έναν άντρα που δεν ξέρει πού βρίσκεται» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν της Τουρκίας. «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει» είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες.

Όταν, δε, ρώτησε αν αυτό οφείλεται στο ρόλο του ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν λέγοντας: «Λόγω της προσωπικότητάς σας», σύμφωνα πάντα με τον ίδιο. «Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως … ταιριάζω μαζί του. Ακούει» τόνισε ο Τραμπ για τον Ερντογάν.

Το βίντεο του Μπάιντεν και οι αντιδράσεις

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του Μπάιντεν, στο οποίο ζητά την απομάκρυνση του Ερντογάν. Πρόκειται για ένα βίντεο που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο.

Αποκαλώντας τον Ερντογάν «αυτοκράτορα», ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον «ενθάρρυνε» τους αντιπάλους του να τον νικήσουν στο κάλπη σε συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου με τους εκδότες των New York Times.

Σημειώνει επιπλέον ότι χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να μπορέσει να νικήσει τον Ερντογάν, όχι με πραξικόπημα, αλλά με εκλογές.

Αναφέρει ότι θα πρέπει να απομονωθεί ο Τούρκος πρόεδρος ειδικά σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα στην περιοχή.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 δηλώνει επίσης ότι δε θα είχε υποκύψει ποτέ στον Ερντογάν όπως έκανε ο Τραμπ στο θέμα των Κούρδων.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024