Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Οι νεκροί ξεπέρασαν και το όριο των 170.000 - Ερχεται το «χειρότερο φθινόπωρο» στην ιστορία

ΗΠΑ : Οι νεκροί ξεπέρασαν και το όριο των 170.000 – Ερχεται το «χειρότερο φθινόπωρο» στην ιστορία

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Κυριακή και το όριο των 170.000 θανάτων εξαιτίας του κοροναϊού. Ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας εκφράζουν έντονη ανησυχία για τη φθινοπωρινή περίοδο.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Κυριακή το όριο των 170.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters

Εντονη ανησυχία

Την ίδια ώρα, ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο η πανδημία του κοροναϊού να κάνει πολύ πιο περίπλοκη την περίοδο της φθινοπωρινής εποχικής γρίπης.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 483 χθες Κυριακή, με τις πολιτείες Φλόριντα, Τέξας και Λουιζιάνα να καταγράφουν τα περισσότερα νέα θύματα.

(Φωτογραφία Reuters)

Οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 5,4 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην υφήλιο.

Ακόμη και αυτός ο αριθμός θεωρείται υποτιμημένος, καθώς οι αρχές δεν έχουν αυξήσει το επίπεδο των τεστ στο επίπεδο που συνιστάται από τους ειδικούς.

Τρεκλίζει η ανάκαμψη

Τα κρούσματα μόλυνσης καταγράφουν πτώση στις περισσότερες πολιτείες, πλην Χαβάης, Νότιας Ντακότας και Ιλινόι.

Ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία περί αναζωπύρωσης των κρουσμάτων το φθινόπωρο, ταυτόχρονα με την έξαρση των περιπτώσεων της εποχικής γρίπης, κάτι που θα περιπλέξει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να οδεύουν στο «χειρότερο φθινόπωρο» της ιστορίας τους, εάν οι πολίτες δεν τηρήσουν τις συστάσεις.

Μήνες αφότου ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία, η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση που πυροδότησε τρεκλίζει ακόμη, με ορισμένες από τις πολιτείες που αποτελούν τις νέες εστίες να επιβραδύνουν την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων και άλλες να κλείνουν τομείς δραστηριότητας.

Εφιαλτική πρόβλεψη

Το Institute for Health Metrics and Evaluation (ΙΗΜΕ) του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον αναμένει αύξηση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 τους προσεχείς μήνες και προβλέπει πως ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται να έχει φθάσει περί τους 300.000 μέχρι τον Δεκέμβριο.

Εκφράζει επίσης ανησυχία για την επαπειλούμενη αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία κατά 75%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του κοροναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή ως αυτό το στάδιο σε πάνω από 765.000 ανθρώπους επί συνόλου τουλάχιστον 21,5 εκατομμυρίων περιπτώσεων μόλυνσης που έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν το επίκεντρο της πανδημίας, καταγράφοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των θανάτων και των κρουσμάτων μόλυνσης που σημειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024