Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σημείωσε: «Οι αλλαγές που έγιναν στις αρμοδιότητες των υφυπουργών Υγείας, ήταν επιβεβλημένες μετά την προσθήκη μιας νέας θέσης Υφυπουργού.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας διατηρεί τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και τη συνολική εποπτεία, ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει συντρέχουσες, ή από κοινού αρμοδιότητες, ενώ η η Υφυπουργός κα. Ζωή Ράπτη έχει τις αρμοδιότητες των θεμάτων Ψυχικής Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ας μην προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν «κούρεμα αρμοδιοτήτων».

Καταλαβαίνουμε ότι αναζητούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ώστε να φύγουν τα φώτα από το δημόσιο μαλλιοτράβηγμα των στελεχών τους αλλά ας σκεφθούν κάτι άλλο. Ίσως μια νέα ανάρτηση του πρόεδρου τους».

Σημειώνεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες που ουσιαστικά αφορούν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και τους διορισμούς των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών. Τίθεται επίσης επικεφαλής του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ.

Αν και κάποιες από τις αρμοδιότητες αυτές θα τις ασκεί μαζί με τον προϊστάμενό του Βασίλη Κικίλια.

Από τις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Υγείας εξαιρούνται όσες άπτονται της ψυχικής υγείας που έχει αναλάβει πια η νέα υφυπουργός Ζωή Ράπτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρμοδιότητες που ανατίθεται αποκλειστικά στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια είναι η νομοθετική πρωτοβουλία και η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο