Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» ο θρυλικός Σάββας Θεοδωρίδης

«Έφυγε» ο θρυλικός Σάββας Θεοδωρίδης

Έφυγε από τη ζωή o θρύλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα. Σε ηλικία 85 ετών ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος των ερυθρόλευκων, μετά από σύντομη νοσηλεία, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή

Έφυγε από τη ζωή o θρύλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα. Σε ηλικία 85 ετών ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος των ερυθρόλευκων, μετά από σύντομη νοσηλεία, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Η απόλυτη αναγνώριση. Τελευταία εμφάνιση του Σάββα Θεοδωρίδη στο δικό του ναό, λίγο πριν τους τίτλους τέλους. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν η επιτομή, ο ορισμός της Ολυμπιακής ψυχής. Δεν ζούσε από τον Ολυμπιακό. Ζούσε για τον Ολυμπιακό.

Ακόμα και όταν οι δυνάμεις του είχαν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν, ακόμα και όταν είχε σημάνει η αντίστροφη μέτρηση, εκείνος ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Υπερασπιζόταν το δίκιο της, πανηγύριζε τις νίκες της, και έπαιρνε ζωή.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης σφράγισε μια πελώρια διαδρομή. Ήταν παθιασμένος για αυτό και άπαντες στέκονταν με σεβασμό απέναντί του, ακόμα και στις λίγες περιπτώσεις όπου τυχόν ξεπερνούσε τα όρια.

Καθολικά αναγνωρισμένος σε μια πορεία με το ιδιαίτερο στίγμα του, απόλυτα ταυτισμένη με την πορεία του Ολυμπιακού.

Γεννημένος το 1935 στην Αθήνα, γόνος εύπορης οικογένειας, ο «ιπτάμενος τερματοφύλακας», ο «γάτος», ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, άρχισε να παίζει στην αθλητική ένωση Αμπελοκήπων.

Το 1953 ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη τη μεταγραφή του, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης έσκισε το δελτίο με τα ίδια του τα χέρια, για να πάει στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό.

Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και τέσσερα νταμπλ. Έπαιξε 12 συνεχόμενα παιχνίδια με την Εθνική Ομάδα, χωρίς να αντικατασταθεί ποτέ, επίτευγμα ασύλληπτο για την εποχή.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης υπηρέτησε τον Ολυμπιακό από πολλές θέσεις. Επί της ουσίας, πάντα πιστός στρατιώτης, πάντα παθιασμένος, μέχρι την τελευταία στιγμή του.

Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ομάδα, γαλούχησε ολόκληρες γενιές Ολυμπιακών. Συνέβαλε στο γιγάντωμα του συλλόγου.

Το «αντίο» του Ολυμπιακού στον Σάββα Θεοδωρίδη

Το αντίο σε ένα μεγάλο Ολυμπιακό είπε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της.

«Έφυγε σήμερα ένας μεγάλος Ολυμπιακός. Με τον Σάββα είχα μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοκατανόησης εντός και εκτός γηπέδων. Ένας άνθρωπος που επί δεκαετίες προσέφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα στην ομάδα μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Σάββα, έφυγες για άλλη μια φορά πρωταθλητής!

Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Αν ο όρος “στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και “κρέμασε” τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024