Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται τα κρούσματα σε ανήλικους – Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Αυξάνονται τα κρούσματα σε ανήλικους – Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Τους ειδικούς ανησυχούν και τα περιστατικά ενός νεογνού μόλις 27 ημερών που βρέθηκε θετικό στον ιό αλλά και η περίπτωση ενός βρέφους 3,5 μηνών

Η είδηση που πάγωσε το πανελλήνιο ήταν εκείνη ενός 17χρονου κοριτσιού που χωρίς να αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα Υγείας αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Τους ειδικούς ανησυχούν και τα περιστατικά ενός νεογνού μόλις 27 ημερών που βρέθηκε θετικό στον ιό αλλά και η περίπτωση ενός βρέφους 3,5 μηνών. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε είναι το γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα οι νοσηλείες ασθενών με COVID αυξήθηκαν κατά 99.

Την ώρα που ένα 17χρονο κορίτσι δίνει για τρίτο 24ωρο «μάχη» για τη ζωή του στην Εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, έχοντας νοσήσει σοβαρά επιστρέφοντας από διακοπές στη Χαλκιδική, ένα νεογνό μόλις 27 ημερών δίνει το δικό του αγώνα στην ειδική μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, 429 παιδιά και έφηβοι έχουν διαγνωστεί με τον ιό. Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα, τα περιστατικά στους ανηλίκους αυξάνονται συνεχώς.

Οι τριψήφιοι αριθμοί των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, έχουν θορυβήσει τους ειδικούς, αφού 5 στους 10 αφορούν σε νέους, ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Όλα τα μέτρα στο τραπέζι

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ειδική αναφορά για τηλεργασίας για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Αποφασίστηκε, η ενεργοποίηση του 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας ενώ έγινε τέθηκε στο τραπέζι και η προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για τοπικά lockdown αν κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

«Έκρηξη» νοσηλειών τον Αύγουστο

Την ίδια ώρα η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αρχίζει να ασκεί πιέσεις στο σύστημα υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα στην τελευταία εβδομάδα μόνο οι νοσηλείες εκτινάχθηκαν από 145 σε 244. Μέχρι και χθες, 75 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ειδικές μονάδες με βαριά συμπτώματα, οι 24 από τους οποίους ήταν διασωληνωμένοι.

Έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν για Πειραιά

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και τις εκκλήσεις των αρχών, κάποιοι επιμένουν σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Τρεις νέοι που είχαν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα και είχαν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν από την Πάτμο προς τον Πειραιά. Όπως διαπιστώθηκε, και οι τρεις είναι θετικοί στον ιό. Στο λιμάνι οι νέοι συνελήφθησαν, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ και οδηγήθηκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024