«Πάνω από 50 ορφανά κρούσματα την ημέρα» – Η νέα ανησυχία των ειδικών για τον κοροναϊό
Για το άνοιγμα των σχολείων ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανέλαβε την πρόταση του για χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 και 19 ετών
Την ανησυχία του για την γέννηση ορφανών κρουσμάτων που προέρχονται από αλυσίδες μετάδοσης που δεν είναι κατανοητές, εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν πάνω από 50 ορφανά κρούσματα την ημέρα, δηλαδή κρούσματα που δεν έχουν προκύψει από ιχνηλάτηση, άτομα που έκαναν οικειοθελώς τεστ ή εντοπιστήκαν με τυχαία δειγματοληψία.
Σημείωσε ότι «στα μέσα προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα θέλαμε να δούμε μετά την λήψη και των νέων μέτρων κάτω από 200 κρούσματα σταθερά».
Για το άνοιγμα των σχολείων ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανέλαβε την πρόταση του για χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 και 19 ετών.
- Ο CEO της Euroleague θα συζητήσει με 8 ομάδες για νέο συμβόλαιο
- Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο AT
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
- «Στα κρίσιμα, σε ποιον δίνεις την μπάλα για το νικητήριο σουτ;» – Τι είπε ο ΜακΚόλουμ για τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442