Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ευρώπη : Υποχρεωτικό τεστ στους Γερμανούς που επιστρέφουν από την Ισπανία

Κοροναϊός – Ευρώπη : Υποχρεωτικό τεστ στους Γερμανούς που επιστρέφουν από την Ισπανία

Γερμανοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Ισπανία υποχρεώνονται να υποβληθούν σε τεστ, ενώ και η Ιταλία επιβάλλει ελέγχους στα αεροδρόμιά της για τους ταξιδιώτες.

Πυρετός δειγματοληπτικών τεστ για τον κοροναϊό επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Ισπανία υποχρεώνονται να υποβληθούν σε τεστ, ενώ και η Ιταλία – όπου διαπιστώθηκαν πάνω από 600 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο- επιβάλλει ελέγχους στα αεροδρόμιά της για τους ταξιδιώτες.

Από τις παραλίες της Μαγιόρκα,  στην ουρά για τεστ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Σε υποχρεωτικό έλεγχο για κοροναϊό υποβάλλονται από την περασμένη Παρασκευή οι Γερμανοί που πέρασαν τις διακοπές τους στην Ισπανία. Το Βερολίνο ανακήρυξε τη χώρα της Ιβηρικής, με μόνη εξαίρεση τα Κανάρια νησιά, ως περιοχή υψηλού ρίσκου μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες.

Την απόσυρση όλων των τουριστικών πακέτων της από την γερμανική αγορά έως τις 24 Αυγούστου αποφάσισε η ταξιδιωτική εταιρεία TUI, προκαλώντας ανησυχία ανάμεσα στους επιχειρηματίες της Μαγιόρκα.

Εκτιμάται ότι αυτό το διάστημα περίπου 30.000 Γερμανοί βρίσκονται στο νησί για διακοπές. Η TUI κάλεσε τους δικούς της πελάτες να επιστρέψουν στη χώρα τους εντός μιας εβδομάδας.

Η Καταλονία είναι μια από τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.044 νέες μολύνσεις και 13 θάνατοι. Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν μαζική διεξαγωγή τεστ σε συνοικίες όπου καταγράφεται έξαρση της πανδημίας.

Η πανδημία καλπάζει και στη Γαλλία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 3.300 νέα κρούσματα με τις αρχές να προετοιμάζουν νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης. Ανάμεσα τους και η χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει φυσικός εξαερισμός.

Τεστ για κοροναϊό σε όσους επιστρέφουν από διακοπές σε ευρωπαϊκούς προορισμούς γίνονται από σήμερα και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιταλίας, το Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα που ήδη θρήνησε περισσότερους από 35.000 νεκρούς.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024