Οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης και της Λυκόβρυσης μιλούν στο MEGA για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

Για δεύτερη μέρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Τα υλικά που φλέγονται, αλλά και το κτίριο που, πια, καταρρέει, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Ο τοξικός καπνός ταξιδεύει με τον αέρα στις γύρω περιοχές. Οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης και της Λυκόβρυσης μιλούν στο MEGA για την εφιαλτική νύχτα που πέρασε.

Η φωτιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, και φαίνεται πως το έργο της κατάσβεσης θα διαρκέσει κάποιες ημέρες ακόμη.

Η αστάθεια του κτιρίου, καθώς μεγάλο μέρος έχει καταρρεύσει αλλά και η μεγάλη έκταση της φωτιάς, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σε όλη την Αττική ταξίδεψε, με τη δύναμη του αέρα, ο τοξικός μαύρος καπνός που προκλήθηκε από τη φωτιά.

Οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας. Οι πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά κλειστά.

«Κλείσαμε πόρτες και παράθυρα αλλά η μυρωδιά του πλαστικού περνούσε. Ευτυχώς που δεν φυσούσε δυνατά γιατί θα έπρε να φύγουμε από εδώ».

«Όλο το βράδυ έκανα εμετούς».

Στη Λυκόβρυση η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερα. Το ελαφρύ αεράκι ανακούφισε τους κατοίκους. Κάποιοι βγήκαν για έναν καφέ. Η νύχτα όμως ήταν δραματική.

«Υπέφερα. Έχω κάνει μπαλονάκι. Είπα θα πεθάνω. Μπήκε όλο μέσα στα μάτια.»

Ανησυχία για την τροφική αλυσίδα

Για την μεταφορά των τοξικών ουσιών και στην τροφική αλυσίδα ανησυχούν οι επιστήμονες. Η οικολογική καταστροφή από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση διαφαίνεται ανυπολόγιστη.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, άμεσα θα γίνει ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr