Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικρίσεις στη Βρετανία : Τα τοπικά lockdown ίσως προκαλέσουν φυλετικές εντάσεις

Επικρίσεις στη Βρετανία : Τα τοπικά lockdown ίσως προκαλέσουν φυλετικές εντάσεις

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί η βρετανική κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων της επιστημονικής ομάδας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί η βρετανική κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων της επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του κοροναϊού σχετικά με την επιβολή τοπικών lockdown.

Η βρετανική κυβέρνηση επικρίνεται ότι έκλεισε τα αυτιά της στις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι η ξαφνική επιβολή αυστηρών τοπικών lockdown στη βόρεια Αγγλία ενδεχομένως να πυροδοτήσουν φυλετικές εντάσεις.

Ειδικότερα, στα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας τονιζόταν ότι σε περιοχές με ευάλωτες ή περιθωριοποιημένες κοινότητες, οι τοπικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται στιγματισμένοι, να βλάψουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και να οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές.

Το έγγραφο από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της επιστήμης της συμπεριφοράς γνωστή ως SPI-B, με ημερομηνία 27 Ιουλίου, παραδόθηκε στην επιστημονική επιτροπή εν όψει της σύσκεψης της 30ης Ιουλίου.

Σε αυτό σημείωσαν ότι «περιθωριοποιημένες ή / και κοινότητες εθνοτικών μειονοτήτων που είναι ήδη πιο ευάλωτες στον κοροναϊό λόγω ευρύτερων διαρθρωτικών ανισοτήτων μπορεί επίσης να είναι περισσότερο ευάλωτες στις επιπτώσεις των τοπικών lockdown».

Συγκεκριμένα, η ομάδα επέκρινε τη χρήση του όρου lockdown, σημειώνοντας ότι μοιάζει να επιρρίπτει ευθύνη.

Παρά τις προειδοποιήσεις, αργότερα το ίδιο απόγευμα και μία ημέρα πριν από ένα μεγάλο θρησκευτικό φεστιβάλ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε νέα μέτρα στη Βόρεια Αγγλία, καταστρέφοντας τα σχέδια πολλών οικογενειών για το Eid. Οι ανακοινώσεις προκάλεσαν αναταραχή, με τους ντόπιους να καταγγέλλουν ότι στιγματίζονται.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για ακόμη μία εβδομάδα.

Πηγή: Guardian

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024