Πλήγμα στην εστίαση το νέο ωράριο λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων
Αντιμέτωπους με λουκέτα και το φάσμα της ανεργίας φέρνει τους επαγγελματίες της εστίασης η απόφαση να κλείνουν τα καταστήματα μετά τα μεσάνυχτα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Όπως αποκαλύπτουν επιχειρηματίες στο MEGA, κάποια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης προχώρησαν σε απολύσεις
Αντιμέτωπους με λουκέτα και το φάσμα της ανεργίας φέρνει τους επαγγελματίες της εστίασης η απόφαση να κλείνουν τα καταστήματα μετά τα μεσάνυχτα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Όπως αποκαλύπτουν επιχειρηματίες στο MEGA, κάποια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης προχώρησαν σε απολύσεις.
Ό,τι προλάβουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Μετά, ευγενικά θα ενημερώνουν τους πελάτες ότι πρέπει να φύγουν και το κατάστημα κλείνει.
Πειθαρχούν, όμως κυριαρχεί ο φόβος της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Οι απολύσεις, όπως λένε οι εργαζόμενοι στην εστίαση, έχουν ήδη ξεκινήσει.
«Ήδη ένα κλαμπ απέλυσε τέσσερα άτομα γιατί δεν βγαίνει η βραδινή βάρδια».
Φόβος για περισσότερα «λουκέτα»
Στην Αττική από τη Δευτέρα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας, τα καταστήματα θα κλείνουν μεσάνυχτα και δεν θα ανοίγουν πριν από τις 07:00 το πρωί.
Οι διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών για άδικη μεταχείριση της εστίασης, με οριζόντιες απαγορεύσεις, εντείνονται.
«Αντί να κάνουν ελέγχους, βγάζουν μια απόφαση και τα κλείνουν όλα, δημιουργώντας έτσι περισσότερα προβλήματα».
Μαζί με τις διαμαρτυρίες, εντείνονται και οι φόβοι για περισσότερα λουκέτα.
«Προέχει η υγεία» λένε οι πολίτες
Έτοιμοι να πειθαρχήσουν πάντως δηλώνουν οι πολίτες όλων των ηλικιών, που φαίνονται να έχουν θορυβηθεί από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
«Προέχει η υγεία».
Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον έως τις 24 Αυγούστου.
- Οι Αθώοι: Από το πάθος στην καταστροφή – Οι τρεις ήρωες της νέας σειράς μας συστήνονται
- «Η Ερατώ αγαπάει…» – Έρωτας, σεξ και βρισιές σε «γκράφιτι» χιλιετιών στην Πομπηία
- Τείχος δυσαρέσκειας απέναντι στην ΝΔ – Πολιτικό σκηνικό σε αναμονή των νέων κομμάτων – Ισχυρό αίτημα αλλαγής
- Βλάχος: «Έχουμε τα δικά μας όπλα κόντρα στην Ουγγαρία» – Γενηδουνιάς: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»
- Φινλανδία: Ο πρόεδρος Στουμπ επιδιώκει σχέδιο για την ασφάλεια της Αρκτικής μέχρι την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Το Μαρόκο υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του Συμβουλίου Ειρήνης (pics)
