Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου και η εικόνα στην Τήνο είναι πρωτόγνωρη. Ο κόσμος που βρίσκεται στο νησί για τον εορτασμό της Παναγίας είναι πολύ λιγότερος σε σύγκριση με άλλες χρονιές

Πρωτόγνωρος Δεκαπενταύγουστος για το νησί της Τήνου, που και φέτος είχε την τιμητική του. Το άδειο από πιστούς προαύλιο του ναού της Ευαγγελιστρίας δε θύμιζε σε τίποτα περασμένες χρονιές, ενώ τα έκτακτα μέτρα για την διασπορά του κορωνοϊού ήταν αυστηρά.

Προσκυνήσαν τη χάρη Της

Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου και η εικόνα στην Τήνο είναι πρωτόγνωρη. Ο κόσμος που βρίσκεται στο νησί για τον εορτασμό της Παναγίας είναι πολύ λιγότερος σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Η αυλή της εκκλησίας είναι άδεια, ενώ δεν υπάρχουν και πάγκοι έξω από τον ναό.

«Να μας έχει καλά η Παναγία».

«Είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο ήρεμα».

Ευλάβεια, κατάνυξη και μέτρα

Τα μέτρα τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια στο νησί, όπου βρίσκεται ενισχυμένη αστυνομική δύναμη για την επίβλεψη των μέτρων.

Με μάσκα και αποστάσεις μπαίνουν οι πιστοί στον ναό. Η εικόνα της Παναγίας μετά από κάθε ασπασμό απολυμένεται, ενώ μέσα στον ναό μπορούν να μπουν μέχρι και 60 άτομα.

Οι πιστοί ξεκινούσαν από το λιμάνι για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης.

«Η Παναγία να σκεπάζει όλον τον κόσμο».

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός

Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και τμήμα της φιλαρμονικής.

Η κατάθεση στεφάνου έγινε στο κενοτάφιο της «Έλλης» στον ιερό ναό και όχι στο λιμάνι όπως γίνεται άλλες χρονιές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνο δέηση που έγινε πάνω στην πυραυλάκατο «Τρουπάκης» του Πολεμικού Ναυτικού, στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη» και έριξε στεφάνι στη θάλασσα στη  μνήμη των νεκρών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr