Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ επαφών του Δένδια ενόψει του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ

Μπαράζ επαφών του Δένδια ενόψει του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον B. Netanyahu και τον G. Ashkenazi και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επαφών, ενόψει του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό B. Netanyahu και τον ομόλογό του G. Ashkenazi και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Pompeo και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Συνομιλία με Borrel

Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, J.-Y. LeDrian στις 21.30.

Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών της ΕΕ J. Borrell, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris van Hollen και Bob Menendez, στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

Κίνδυνος για όλη την Αν. Μεσόγειο

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατέστησε σαφές  στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, ότι ότι τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα,

Ξεκάθαρη τοποθέτηση

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

EastMed

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed.

Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024