Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός σε όλον τον κόσμο καθώς στις περισσότερες χώρες η πανδημία αναζωπυρώθηκε και τα κρούσματα εκτινάχθηκαν λόγω της μερικής ή της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός σε όλον τον κόσμο καθώς στις περισσότερες χώρες η πανδημία αναζωπυρώθηκε και τα κρούσματα εκτινάχθηκαν λόγω της μερικής ή της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν και κρατούν τα πρωτεία με τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Βραζιλία.

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει ισχυρίζονται πολλοί επιστήμονες και δεν πρόκειται να μας αφήσει ακόμη και αν βρεθεί το εμβόλιο.

Η Ευρώπη δοκιμάζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η Γαλλία καταγράφει 2,5 χιλιάδες νέες μολύνσεις το τελευταία 24ωρο.

Η αστυνομία της χώρας που μετράει πάνω από 30 χιλιάδες νεκρούς έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους ώστε να διασφαλίσει ότι οι πολίτες φορούν μάσκα, όπου είναι υποχρεωτική, και τηρούν τις αποστάσεις.

Εκτόξευση των κρουσμάτων και στην Ισπανία με τις αρχές της Γαλικίας να απαγορεύουν το κάπνισμα στους δρόμους και στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων όταν δεν είναι δυνατή η τήρηση της απόστασης.

Σε ρεκόρ τριμήνου έφτασε και η Γερμανία, καταγράφοντας πάνω από 1.200 νέα κρούσματα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε ένα 24ωρο από τις 9 Μαΐου.

Οι ειδικοί αποδίδουν την έξαρση στην επιστροφή από τις διακοπές αλλά και στα κάθε είδους πάρτι και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 166 χιλιάδες και οι προβλέψεις κάνουν λόγο να φτάσουν τις 250 χιλιάδες μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε 1,5 δισ. δολάρια για την παρασκευή εμβολίου καθώς η χώρα του υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα στον πλανήτη και σε μολύνσεις και σε θανάτους.

Πάνω από 1.000 θανάτους σε καθημερινή βάση καταγράφει και η Βραζιλία που βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε κρούσματα και θανάτους.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται και η γιαγιά της Πρώτης Κυρίας της Βραζιλίας, της Μισέλ Μπολσονάρου, που πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 82 ετών.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της πανδημίας.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024