Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Συναγερμός στις Αρχές για τα κρούσματα σε δομές φιλοξενίας

Κοροναϊός: Συναγερμός στις Αρχές για τα κρούσματα σε δομές φιλοξενίας

Μετά από μήνες μάχης κατά του κοροναϊού στη χώρα μας, καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο πέντε θάνατοι

Μετά από μήνες μάχης κατά του κοροναϊού στη χώρα μας, καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο πέντε θάνατοι. Συναγερμός έχει σημάνει στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, καθώς θετικός βρέθηκε 35χρονος από την Υεμένη που διέμενε στο ΚΥΤ της Χίου, ενώ κρούσμα εντοπίστηκε και σε ξενοδοχείο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιείται ως δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Ένα βρέφος βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό στην Καλαμάτα, την ώρα που στη Λάρισα δύο γιατροί, 29 ετών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται με βαριά πνευμονία στη ΜΕΘ.

Βελτίωση πάντως παρουσίασε η υγεία της 27χρονης συναδέλφου τους που αποσωληνώθηκε, αλλά παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Επιστρέφουν από διακοπές με κοροναϊό

Οι τρεις γιατροί είχαν πάει μαζί διακοπές στη Χαλκιδική. Στο ίδιο γκρουπ συνολικά ήταν 11 γιατροί που όλοι νόσησαν. Ένας οδοντίατρος στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, σε τεστ που έκανε επιστρέφοντας από τις διακοπές του. Άλλα τρία κρούσματα σε παραθεριστές που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, εντοπίστηκαν στην Ηλεία.

Θετικός στον κοροναϊό και ένας εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας Νεμέας, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, επιστρέφοντας από διακοπές.

Κρούσματα και σε δομές φιλοξενίας

Συναγερμός σήμανε σε δομή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, που στεγάζεται σε ξενοδοχείο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κοροναϊού. Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε μέσα σε καταυλισμό υποδοχής στη Χίο.

Στη Λέσβο, ένας ακόμα αλλοδαπός που έφτασε με βάρκα στο νησί μαζί με 54 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες, διαγνώστηκε θετικός.

Ανησυχία για τον Δεκαπενταύγουστο

Αν και οι λιτανείες έχουν απαγορευτεί, η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου προβληματίζει επιστήμονες και κυβέρνηση, που είναι έτοιμοι να επισπεύσουν την εφαρμογή νέων περιορισμών, σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024