Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Βρετανίδα δημοσιογράφος για την Ελλάδα - «Ένιωσα πιο ασφαλής από ότι στο Μάντσεστερ»

Κοροναϊός: Βρετανίδα δημοσιογράφος για την Ελλάδα – «Ένιωσα πιο ασφαλής από ότι στο Μάντσεστερ»

Δημοσιογράφος περιγράφει στον βρετανικό Independent τις διακοπές της στη χώρα μας.

Τις διακοπές της στην Ελλάδα εν μέσω κοροναϊού περιγράφει σε άρθρο της στον Telegraph η δημοσιογράφος Άντζελα Έπστιν,

εξηγώντας ότι αν και οι φίλοι της την προειδοποίησαν να μην έρθει στη χώρα μας για διακοπές, ένιωσε ποιο ασφαλής εδώ απ’ ότι στο σπίτι της στο Μάντσεστερ.

Όπως αναφέρει στο άρθρο της, οι Έλληνες για χιλιετίες τιμούν τη φιλοξενία, που καθιστά «ιερή την επιτακτική ανάγκη να υποδεχθούν θερμά όσους κάνουν επίσκεψη μακριά από τον τόπο τους».

Ωστόσο το πρόσφατο ταξίδι της στην Κρήτη έδειξε ότι υπήρχαν αλλαγές στην ιστορική ελληνική φιλοξενία. «Η συνήθης χαρούμενη “καλημέρα” είχε αντικατασταθεί από την απαίτηση να δουν τα χαρτιά που μας επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα. Εν τω μεταξύ, κάποιους ταξιδιώτες τους τραβούσαν (“εσείς παρακαλώ προς τα δεξιά”) για τεστ κοροναϊού», σημειώνει. Η ίδια έκανε το τεστ, σε αντίθεση με τον άντρα της και το παιδί της.

Την ίδια δεν την πείραξε, αν και πέρασε το πρώτο 24ωρο των διακοπών της σε αυτοαπομόνωση. «Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με ένα νησί – μία χώρα- που παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν τον κοροναϊό. Ειδικά από εκεί που προερχόμαστε», γράφει.

Cov-idiots

Μάλιστα η Έπστιν αναφέρεται στους «ηλίθιους του κοροναϊού» (covidiots τους αποκαλεί) που πυροδότησαν σειρά κρουσμάτων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την Κρήτη.

«Ειλικρινά ένιωθα ασφαλέστερη σ’ αυτό το απέραντο ελληνικό νησί 2.500 μίλια μακριά απ’ ότι στην πόλη που ζω σε όλη μου τη ζωή», γράφει, ενθυμούμενοι ότι οι φίλοι της την απέτρεψαν από το να κάνει το ταξίδι και κάποιος μάλιστα της είπε ότι είναι απερίσκεπτη.

Γιατί επέλεξε την Ελλάδα

Η δημοσιογράφος εξηγεί ότι αυτό που την ώθησε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι η χώρα αντέδρασε σωστά στην πανδημία και στην αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού. Μάλιστα εξηγεί ότι πριν τα ταξίδια, οι ελληνικές αρχές απαιτούν από τους επισκέπτες να συμπληρώσουν ταξιδιωτική φόρμα την οποία ζητούν στο αεροδρόμιο, ειδάλλως υπόκεινται σε πρόστιμο 500 ευρώ.

«Υπάρχουν κι άλλα μέτρα που μπορεί κανείς να θαυμάσει: ο οδηγός ταξί που μας είπε ότι η αστυνομία θα τον δίωκε αν δεν φορούσαμε μάσκες, οι θερμομετρήσεις πριν μπουν στο ξενοδοχείο -όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον οδηγό ταξί. Και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους -όχι μόνο στα καταστήματα».

Η Έπστιν περιγράφει ένα περιστατικό σε κατάστημα με σουβενίρ, όπου ένας υπάλληλος της υπενθύμισε ευγενικά ότι αν δεν φορούσε τη μάσκα της, που είχε ξεχάσει, οι αρχές θα της επέβαλαν πρόστιμο.

Αντίθετα, η ίδια θυμάται αντίστοιχο περιστατικό στη χώρα της, όπου ρώτησε τον ταμεία γιατί δεν ζητά και από άλλους πελάτες να φορέσουν μάσκες, ο ίδιος το αγνόησε.

Παρόλα αυτά στην Ελλάδα χάρηκε τις διακοπές της, αν και φέτος ήταν λίγο περίεργα, με μάσκες και γάντια στο πρωινό. Η δημοσιογράφος διερωτάται γιατί στο Μάντσεστερ δεν εφαρμόζονται τέτοια μέτρα. Πάντως αναπολεί τις διακοπές της και διερωτάται γιατί επέστρεψε στο σπίτι της τόσο γρήγορα.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024