Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Ανοιξε μέτωπο και με το Ιράκ - Νεκροί δύο ιρακινοί αξιωματικοί από τουρκικά πυρά

Τουρκία : Ανοιξε μέτωπο και με το Ιράκ – Νεκροί δύο ιρακινοί αξιωματικοί από τουρκικά πυρά

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ακύρωσε την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας στη χώρα και κάλεσε τον τούρκο πρεσβευτή για να του επιδώσει «επιστολή διαμαρτυρίας με σθεναρές διατυπώσεις» μετά τον θάνατο δύο ανώτερων ιρακινών αξιωματικών από τουρκικά πυρά.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αποφασίστηκε να ακυρωθεί η επίσκεψη την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στη χώρα, καθώς και ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας κλήθηκε σε αυτό, μετά τον θάνατο δύο ανώτερων ιρακινών αξιωματικών στον βομβαρδισμό τουρκικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Απορρίπτει τις επιθέσεις

Η ιρακινή διπλωματία πρόκειται να επιδώσει στον πρεσβευτή «επιστολή διαμαρτυρίας με σθεναρές διατυπώσεις» για να τονίσει πως «το Ιράκ απορρίπτει κατηγορηματικά τις επιθέσεις και τις παραβιάσεις» της Αγκυρας, η οποία εξαπέλυσε στα μέσα Ιουνίου αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Πλήγμα που εξαπέλυσε τουρκικό UAV στην περιοχή Σιντακάν του βορειοανατολικού Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράν, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ιρακινής συνοριοφρουράς και ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, γνωστοποίησε νωρίτερα ο ιρακινός στρατός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024