Κοροναϊος – Γαλλία : Στα 2.524 τα νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ μετά το τέλος της καραντίνας
Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε 2.524 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου έληξαν τα μέτρα καραντίνας στη χώρα.
Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι καταγράφηκαν 2.524 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου έληξαν τα μέτρα καραντίνας στη χώρα.
Συνολικά, οι μολύνσεις φτάνουν τις 206.696.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε σήμερα ότι οι αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα –όπου είναι υποχρεωτική– και τηρούν τις αποστάσεις.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο (…) Θα κινητοποιήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν ελέγχους», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ.
Μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων
Μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 121, στους 4.891. Είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάτω από τις 5.000 από τις 19 Μαρτίου.
Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 14 Απριλίου, νοσηλεύονταν σε γαλλικά νοσοκομεία 32.292 ασθενείς. Μειώθηκε επίσης κατά 12, στους 379, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Οι θάνατοι από την Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε 30.371, μετά τους 18 που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί – Καταστράφηκαν πολλά σπίτια
- Ειρηνικός: Ο Πέτρο δείχνει πού μπορεί να βρίσκονται επιζήσαντες από τα πλήγματα των ΗΠΑ
- Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι κατήργησε εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του
- Γάζα: Πολύ ανήσυχος ο Γκουτέρες για την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την πρόσβαση σε δεκάδες ΜΚΟ
- Χιονοστιβάδες στην Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κανόνες τέλος. Ζήτω το κέρδος!

