Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μισά από αυτά καταγράφονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία. Ανησυχητική είναι η αύξηση των μολύνσεων που καταγράφεται και στην Ευρώπη.

Πάρτι εν μέσω κοροναϊού, κόντρα σε όλες τις ισχύουσες στη Γαλλία υγειονομικές απαγορεύσεις. Έως και 10 χιλιάδες άτομα υπολογίζεται ότι μετείχαν στο πάρτι, που οργανώθηκε παράνομα σε απομακρυσμένη αγροτική έκταση στο Λοζέρ, στη νότια Γαλλία.

Το θέαμα προκάλεσε σοκ στη μικρή τοπική κοινότητα, που μέχρι σήμερα δεν την είχε αγγίξει η πανδημία. Ένα 24ωρο αργότερα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την επέμβαση της αστυνομίας, άρχισε η σταδιακή εκκένωση της περιοχής.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι, οι κάτοικοι εμφανίζονταν διχασμένοι για την υποχρεωτική από χθες χρήση μάσκας ΚΑΙ σε ανοιχτούς χώρους, στις πλέον πολυσύχναστες συνοικίες.

Βρετανία

Αρνητές της πανδημίας εισβάλλουν σε σουπερμάρκετ στο Λονδίνο, καλώντας τον κόσμο να μη φορά μάσκες, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα περιορισμού μέρος οργανωμένου σχεδίου.

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Λονδίνο πιθανόν να καταργήσει την ανακοίνωση του επίσημου ημερήσιου απολογισμού για τα θύματα του κοροναϊού.

Ισπανία

Μαύρα πρωτεία για την Ισπανία, όπου πλέον καταγράφονται τα περισσότερο κρούσματα κοροναϊού στη Δυτική Ευρώπη. Μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν πάνω από 1.480 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πάνω από 320.000, ξεπερνώντας το αρνητικό ρεκόρ της Βρετανίας.

Γράψτε το σχόλιό σας