Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η επόμενη μέρα στην Εύβοια : Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ανυπολόγιστες οι ζημιές

Η επόμενη μέρα στην Εύβοια : Σε απόγνωση οι κάτοικοι, ανυπολόγιστες οι ζημιές

Σοκαρισμένους, θλιμμένους και με πολλά ερωτηματικά βρίσκει τους κατοίκους της Εύβοιας η επόμενη μέρα της καταστροφικής πλημμύρας.

Σε ανείπωτη τραγωδία με 8 νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές οδήγησε η ραγδαία και πολύωρη θεομηνία που από το βράδυ του Σαββάτου ως τα ξημερώματα της Κυριακής έπληττε αδιάκοπα περιοχές της Εύβοιας με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους και να αφήσουν πίσω τους μια ανείπωτη καταστροφή.

Εν τω μεταξύ τεράστια είναι και η οικολογική καταστροφή με τις εικόνες από τα φερτά υλικά που κατέληξαν στις ακτές του Δήλεσι.

Σοκαρισμένους, θλιμμένους και με πολλά ερωτηματικά βρίσκει τους κατοίκους της Εύβοιας η επόμενη μέρα της καταστροφικής πλημμύρας.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλειας» βύθισε στο πένθος την Εύβοια αφήνοντας πίσω της οκτώ νεκρούς, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε σπίτια και περιουσίες που καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά παρασύροντας ανθρώπους και αφανίζοντας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής σε λίγες μόνο ώρες.

Το πρωί Δευτέρας (10/8), βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου και θεωρείται πολύ πιθανό ότι πρόκειται για τον 70χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι και θεωρούνταν αγνοούμενος.

Οι εικόνες μαρτυρούν την βιβλική καταστροφή που υπέστη το μέρος ενώ οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές.

Η κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της 3.000 πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ κατεστραμμένα αυτοκίνητα, οδικές αρτηρίες και επαγγελματικοί χώροι συνθέτουν ένα σκηνικό καταστροφής…

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό.

Πίσω απο την τραγωδία στην περιοχή δεν είναι μονο τα φυσικά φαινόμενα αλλα και οι ανθρωπινες ευθύνες λένε οι κατοικοι της περιοχής…Μάλιστα, αρκετοί κατήγγειλαν ότι δεν έβρισκαν ανταπόκριση σε κλήσεις για βοήθεια που επιχείρησαν να κάνουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σήμερα, στον τόπο της τραγωδίας θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τα συνεργεία από νωρίς το πρωί συνεχίζουν τα έργα προκειμένου να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές και στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο.

Χαλκούτσι – Ψαχνά – Πολιτικά

Η Νέτη Φίλια με την κάμερα του MEGA βρίσκεται στο Χαλκούτσι από όπου δίνει τις τελευταίες θλιβερές πληροφορίες για τη σορό του άνδρα που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στον Κάλαμο – αφού γίνει νεκροτομή θα διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον αγνοούμενο της Εύβοιας.

Η κατάσταση από τα φερτά υλικά που έφθασαν από την άλλη πλευρά των ακτών της Εύβοιας έχει δημιουργήσει ένα απόκοσμο σκηνικό.

Στα Ψαχνά βρίσκεται η Ντίνα Καραμάνου. Οι άνθρωποι εκεί περνούν δύσκολες ώρες, μετρούν τις πληγές τους, η καταστροφή είναι καθολική. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει κάποια καταμέτρηση των ζημιών γεγονός που προκαλεί οργή στον κόσμο.

Επίσης δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό στην περιοχή λόγω προβλήματος υδροδότησης. Ενώ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γίνεται σταδιακά ανά γειτονιές.

Ο Γιάννης Ζιάκας βρίσκεται στα Πολιτικά εκεί που ο χρόνος σταμάτησε χθες τα ξημερώματα μετά το οκτάωρο σφυροκόπημα της καταιγίδας, εκεί όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο χωριό επικρατεί θρήνος. Μεγάλο μέρος της παραλίας στα Πολιτικά έχει βουλιάξει κάτω από το νερό…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024