Σάλος έχει προκληθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από περιστατικό με οικοδόμο που τον δάγκωσε ποντικός και δεν υπήρχε ορός για τη θεραπεία ούτε σε κέντρο υγείας, ούτε σε νοσοκομείο, ούτε καν στο εφημερεύον φαρμακείο.

Προκαταρκτική εξέταση

Μετά το περιστατικό, η διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας τόσο για το Κέντρο Υγείας στο οποίο απευθύνθηκε ο άτυχος οικοδόμος όσο και για το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με το περιστατικό που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας με αναφερόμενο δείγμα ζώου (δάγκωμα από ποντίκι) και το οποίο στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Βενιζέλειο σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν εντολής της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κας Μπορμπουδάκη Λένας θα διενεργηθεί Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό από τον κ. Αγαπίου Δημήτρη, Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και από τον κ. Τερζάκη Κώστα, Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Βενιζέλειο, για το νοσοκομείο.

Βασική προτεραιότητα και κύριο μέλημα της Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είναι η καθημερινή, ασφαλέστερη και ορθότερη αλλά και η προς όφελος των πολιτών Υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κυρίως με την απαιτούμενη ευαισθησία».

Το χρονικό της… περιπέτειας

Η περιπέτεια του άτυχου οικοδόμου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τον άτυχο άνδρα δάγκωσε ποντίκι την ώρα που εργαζόταν.

Μετά από αυτό το απίστευτο περιστατικό έπρεπε οπωσδήποτε να λάβει θεραπεία – συγκεκριμένο ορό κατά της λεπτοσπείρωσης – ωστόσο ούτε το Κέντρο Υγείας, ούτε το νοσοκομείο, ούτε το φαρμακείο είχαν τον συγκεκριμένο ορό.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο άτυχος άνδρας έγινε μπαλάκι ανάμεσα στις υγειονομικές υπηρεσίες και χρειάστηκε να περάσει ένα 24ωρο, με κίνδυνο της ζωής του, για να λάβει την αναγκαία θεραπεία.

Πηγή: cretapost.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr