«Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου που απομακρύνθηκε είχε πολύμηνες τριβές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σειρά θεμάτων, εκτός του Covid-19. Δεχόταν υποδείξεις για ελέγχους εκτός του ζητήματος του κοροναϊού που δεν ήταν αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα προκειμένου να σταματήσουν αυτές  οι προστριβές είχε συζητηθεί και προ μερικών μηνών η μετάθεση του εν λόγω αξιωματικού. Όμως δεν ήταν εφικτή για τυπικούς λόγους. Τώρα η απόφαση μετάθεσής του δεν υπήρξε λόγω της καταγγελλόμενης αδιαφορίας του για ελέγχους στο νησί για τον Covid-19 αλλά για να σταματήσει αυτές τις κρίσιμες στιγμές η εν λόγω διαμάχη διαρκείας στο νησί».

Αυτό ανέφερε μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την απομάκρυνση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου όπου έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα κοροναϊού.

Ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε ότι «η συγκεκριμένη μετάθεση δεν είναι δείγμα επίδειξης πυγμής προκειμένου οι διοικητές υπηρεσιών να προχωρούν σε ενδελεχείς ελέγχους για τoν Covid-19, οι οποίοι μέχρι τώρα θεωρούνται επαρκείς. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνδέεται με προγενέστερα προβλήματα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr