Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόρος : Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία μετά τα μέτρα

Πόρος : Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία μετά τα μέτρα

Τις δραματικές επιπτώσεις στην πτώση της τουριστικής κίνησης επισημαίνει στο in.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που θα υποστεί ο εμπορικός και τουριστικός κλάδος στον Πόρο μετά την επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω των δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού που επιβεβαιώθηκαν στο νησί.

Ορισμένοι  τουρίστες αποφάσισαν να αποχωρήσουν μετά τα μέτρα κάτι που δημιουργεί πλήγμα στην οικονομία της περιοχής.

Τις δραματικές επιπτώσεις στην πτώση της τουριστικής κίνησης που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στον Πόρο επεσήμανε μιλώντας στον in.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου στον Πόρο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που θα επικρατήσει στον τουρισμό, ο κ. Τάσος υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο  η μέση πληρότητα αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ του 30% με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τα «τοπικά μέτρα» στον Πόρο

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτήν συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στο νησί.

  • Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).
  • Στο νησί μετέβησαν και έχουν εγκατασταθεί από το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του. Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Ζητούν στήριξη οι επιχειρήσεις στον Πόρο

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα  στον Πόρο, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, απέστειλαν επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Στην επιστολή εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί «θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όλοι οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής θα υποχωρήσουν και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις και στην λειτουργία των τοπικών υπηρεσιών θα θέσουν τίτλους τέλους στην φετινή τουριστική δραστηριότητα».

Σημειώνουν ότι η επέκταση των αναστολών των συμβάσεων εργαζομένων για όσο χρόνο κρατάει το τοπικό lockdown δεν αρκεί, ότι «απαιτείται μια νέα και τοπικά εντοπισμένη ολιστική αντίληψη υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία θα περιλαμβάνει γενικά μέτρα».

«Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε για το σύνολο των επιχειρήσεων του Πόρου, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, εκτός των αυτονόητων φορολογικών και ασφαλιστικών αναστολών, όλα εκείνα τα μέτρα που ήδη ισχύουν για την τουριστική διαμονή με επίκεντρο την μείωση των ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις, την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, την παροχή νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρηματίες και εργαζομένους και την αναστολή σφράγισης των επιταγών. Αντίστοιχα, για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τοπικά lockdown, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί γι’ αυτές ειδικός σχεδιασμός στην νέα φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αναμένεται περί το τέλος Αυγούστου με ενισχύσεις που θα μπορέσουν προσωρινά να αντισταθμίσουν τις ολικές απώλειες και θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις ζωντανές» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024