Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι φόβοι των επιστημόνων για επιθετική αύξηση κρουσμάτων – Νέα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Κοροναϊός : Οι φόβοι των επιστημόνων για επιθετική αύξηση κρουσμάτων – Νέα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους επιστήμονες και την κυβέρνηση λόγω της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα μας, αφού για ακόμη μία ημέρα ανακοινώθηκε τριψήφιος αριθμός καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Αυτό που τρομάζει είναι όχι μόνο η αυξημένη διασπορά – η οποία έχει απλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας – αλλά και ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Τα 151 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ταχύτατη εξάπλωσή της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται από χθες σε συναγερμό και για τον Πόρο όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 30 ενώ σειρά φαίνεται ότι παίρνει η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική που παρουσιάζουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Όπως όλα δείχνουν θα αποφασιστούν πρόσθετα μέτρα ανάμεσα στα οποία και η ματαίωση της ΔΕΘ.

Όσο ο κοροναϊός δείχνει να μην υποχωρεί, τόσο ανακοινώνονται νέα μέτρα ενώ ενόψει και Δεκαπενταύγουστου, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και νέα, αναλόγως της πορείας του φονικού ιού.

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη Δευτέρα με την παρουσία της ομάδας των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασιστούν τα νέα μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Η κυβέρνηση λοιπόν παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της πορείας διασποράς του κοροναϊού, και διαμηνύει σε όλους τους τόνους πόσο κρίσιμο είναι το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε στοχευμένα μέτρα, τα οποία αφορούν σε δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκείνες τις ημέρες.

Συγκεκριμένα, έπειτα και από εισήγηση της Ιεράς Συνόδου, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Ωστόσο σε περίπτωση επιδημιολογικών εξάρσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της μέτρα τοπικού χαρακτήρα. Μια πρώτη γεύση για το περίγραμμα ενδεχόμενων τέτοιων μέτρων δόθηκε με τις ανακοινώσεις που αφορούσαν τον Πόρο, όπου έχει καταγραφεί μια σημαντική επιδημιολογική εστία.

Υπενθυμίζεται λοιπόν ότι σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Διαβάστε επίσης: Σύγχυση με τις λιτανείες – Θα πραγματοποιούνται άνευ συνωστισμού, απαντά η Εκκλησία

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μετέβησαν της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του. Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024