Οι Μπακς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με -23 (40-63, 19′) ωστόσο έκαναν επιμέρους σκορ 38-18 στην τέταρτη περίοδο κι επικράτησαν των Χιτ με 130-116, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από δυο ήττες και… κλειδώνοντας την πρώτη θέση στην Ανατολή.
Οι Χιτ στερήθηκαν των υπηρεσιών των Τζίμι Μπάτλερ (πόδι), Γκόραν Ντράγκιτς (αστράγαλος), ωστόσο για 38 λεπτά ήταν πολύ καλοί και έβαλαν δύσκολα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, με τα ελάφια ωστόσο να επιστρέφουν και να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με ανατροπή.
Οι Αντετοκούνμπο και Μίντλετον έδωσαν το σύνθημα για τους Μπακς που έκαναν επιμέρους σκορ 38-18 κι ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 130-116.
Ο Greek Freak τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους (7/9 βολές, 13/13 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 6 λάθη στα 30′ που έμεινε στο παρκέ ενώ ο Μίντλετον είχε 33 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ σε 34′.
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα στο πρώτο παιχνίδι τη Μονακό, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στις δηλώσεις του ότι στο δεύτερο την ερχόμενη Πέμπτη (30/4) περιμένει σαφώς μεγαλύτερη αντίσταση.
Με τον Άνταμ Μοκόκα σκοράρει στο φινάλε του ματς η Μπουργκ επικράτησε της Μπεσίκτας με 73-71, κατακτώντας το EuroCup κι εξασφαλίζοντας συμμετοχή στην επόμενη Euroleague.
Με τον Βεζένκοφ να σημειώνει 20 πόντους κι ακόμη τέσσερις παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Ολυμπιακός... πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και συνέτριψε τη Μονακό στο πρώτο ματς του ΣΕΦ.