Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι κινδύνου για τις ασπίδες προσώπου

Καμπανάκι κινδύνου για τις ασπίδες προσώπου

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζει στο ΜEGA ότι οι ασπίδες δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις μάσκες, καθώς δεν μπλοκάρουν τα σταγονίδια.

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την προστασία έναντι του κοροναϊού που προσφέρουν οι ασπίδες προσώπου που χρησιμοποιούν πολλοί εργαζόμενοι σε μπαρ, εστιατόρια, κομμωτήρια. αντί για τις μάσκες.

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζει στο ΜEGA ότι οι ασπίδες δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις μάσκες, καθώς δεν μπλοκάρουν τα σταγονίδια.

Απαραίτητη έχει κριθεί από τους ειδικούς η χρήση μάσκας από τους υπάλληλους στην εστίαση σε όλους τους χώρους.

Τα περισσότερα μαγαζιά επέλεξαν για το προσωπικό τους την μάσκα ασπίδα, μια επιλογή, ωστόσο, που σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τον ιό του υπουργείου Εργασίας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα προσφέρει ελλιπή προστασία.

Σύμφωνα με τους υπάλληλους, ένας από τους παράγοντες που επιλέγουν να φορούν την μάσκα ασπίδα είναι για να μπορεί ο πελάτης να βλέπει το πρόσωπο τους και να νιώθει πιο άνετα όταν πηγαίνει για τη διασκέδασή του στο εστιατόριο.

«Δεν προστατεύει από τον κοροναϊό η μάσκα – ασπίδα»

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε πως η μάσκα ασπίδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την υφασμάτινα μάσκα.

«Η ασπίδα δεν προστατεύει. Ειδικά η μικρή ασπίδα είναι τελείως άχρηστη. Κακώς τη φοράνε. Οι προσωπίδες, αυτές οι ασπίδες, δεν έχουν γίνει για να αντικαθιστούν τη μάσκα… Είναι ελλιπής η ασπίδα».

Καμία επίσημη ενημέρωση για την χρήση της ασπίδας

Σύμφωνα με τους υπάλληλους ένας από τους παράγοντες που επιλέγουν να φορούν την μάσκα ασπίδα είναι για να μπορεί ο πελάτης να βλέπει το πρόσωπο τους και να νιώθουν πιο άνετα όταν πηγαίνουν για τη διασκέδαση τους στο εστιατόριο.

Oι περισσότεροι πολίτες δείχνουν να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για την χρήση της συγκεκριμένης μάσκας, ενώ ταυτόχρονα δείχνουν να κατανοούν και τους υπάλληλους της εστίασης.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024