Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν σήμερα από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί.
Ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ως υφυπουργός Υγείας, η Ζωή Ράπτη και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Νικόλαος Ταγαράς.
Αμέσως μετά ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
«Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε αποτελεσματκότητα και σκληρή δουλειά», δήλωσε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
«Μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να επιτύχουμε την ανάπτυξη στη χώρα μέσα από μία κρίση. Πρέπει να πρυτανεύσει η ατομική ευθύνη. Το Ταμείο Επανεκκίνησης έχει απαιτήσιες. Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της. Η ανάπτυξη απαιτεί επενδύσεις», δήλωσε ο Αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα φανούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης στην πραγματική οικονομία.
Μεγάλη η ευθύνη, είμαι έτοιμος να την αναλάβω. Θα επισκεφτώ τον υπουργό κ. Χατζηδάκη για να αναλύσουμε τις αρμοδιότητές μας«», δήλωσε ο Νικόλαος Ταγαράς, βουλευτής Κορινθίας ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442