Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο περιστατικό : Άνδρας κρυβόταν σε δάσος της Βρετανίας επί 5 χρόνια – Πώς εντοπίστηκε

Απίστευτο περιστατικό : Άνδρας κρυβόταν σε δάσος της Βρετανίας επί 5 χρόνια – Πώς εντοπίστηκε

Ο άνδρας φαίνεται πως βρήκε καταφύγιο στο δάσος για να γλιτώσει από τους εκμεταλλευτές του

Πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, εν μέσω φόβων ότι γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης και ενώ η αστυνομία πίστευε ότι ενδέχεται να είναι νεκρός, ο Ρικαρντάς Πουισί, εντοπίστηκε σε δάσος όπου ζούσε όλο αυτό το διάστημα.

Ο άνδρας, που σήμερα είναι 40 ετών, ήταν εξαφανισμένος περίπου από τις 26 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν οι συνάδελφοί του τον είχαν δει για τελευταία φορά στον χώρο εργασίας του, 20 μίλια μακριά από το σπίτι του στο Κέιμπριτζσαϊρ της Βρετανίας. Δύο μέρες αργότερα, δεν εμφανίστηκε στη δουλειά, και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά την δολοφονία του. Τον επόμενο μήνα ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για το φόνο του, όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ωστόσο, ελπίδες ότι ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανός είχαν πυροδοτηθεί όταν εμφανίστηκε στο Facebook λογαριασμός με το όνομά του και φωτογραφίες που η αστυνομία πίστευε ότι ανήκαν σε αυτόν. Τον Νοέμβριο της περσινής χρονιάς, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν και πάλι έρευνα για την ανεύρεσή του και τον Δεκέμβριο ανακοίνωσαν ότι πολλοί άνθρωποι τους ενημέρωσαν ότι τον είχα δει.

Γιατί δραπέτευσε;

Τη Δευτέρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Πουισί εντοπίστηκε να κρύβεται σε δάσος στο Ούισμπεχ. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι δραπέτευσε φοβούμενος για την ασφάλειά του. Τον Αύγουστο του 2015, λίγο πριν την εξαφάνισή του, ένας κάτοικος της περιοχής είχε εκφράσει ανησυχίες ότι ο Πουισί γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης και ίσως είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στο Ούισμπεχ παρά τη θέλησή του.

Ο επικεφαλής ντετέκτιβ Ρομπ Χολ από το τμήμα σημαντικών εγκλημάτων του Μπεντφορντσάιρ, του Κέιμπριτζσαϊρ και του Χέρτφορντσαϊρ ανέφερε: «Για περίπου πέντε χρόνια, η εξαφάνιση του Ρικαρντάς αποτελούσε τεράστιο μυστήριο. Αυτό τελείωσε όταν λάβαμε πληροφορίες στο τέλος Ιουνίου που οδήγησαν στην ανεύρεσή του».

Το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου του 2015 πιστεύεται ότι μετά τη λήξη του ωραρίου του βρέθηκε με μικρή ομάδα Λιθουανών ανδρών. Όμως από εκείνη τη στιγμή και έπειτα τα ίχνη του χάθηκαν.

Τι εκτιμά η αστυνομία

Ο Χολ σημείωσε: «Φοβόμασταν ότι ο Ρικαρντάς είχε πάθει κάτι κακό εκείνο το βράδυ… όμως τώρα πιστεύουμε ότι αποφάσισε να αποδράσει καθώς ήταν το θύμα ενός εγκλήματος, έχοντας γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης στο παρελθόν».

«Ομάδα ερευνητών εργάστηκαν άοκνα ακολουθώντας μια σειρά από πληροφορίες, καμία εκ των οποίων δεν οδήγησε στον Ρικαρντάς. Όλα αυτά τέλειωσαν όταν μάθαμε ότι ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανός και να βρίσκεται στην περιοχή Ούισμπεχ».

«Μετά από έρευνα στη δασώδη περιοχή του Χέρκροφτ Ρόουντ, ο Ρικαρντάς εντοπίστηκε εντέλει να κρύβεται στη βλάστηση, έχοντας βρει πολύ καλό καταφύγιο και μην έχοντας επικοινωνήσει με κανέναν εδώ και πολύ καιρό».

Όπως εξήγησε, η απόφαση να καθυστερήσουν την ανακοίνωση του εντοπισμού του, έγινε για να βεβαιωθούν ότι θα παραμείνει ασφαλής και να έχουν το χρονικό περιθώριο να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του. Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί ήθελαν «να εξασφαλίσουν ότι θα είναι ασφαλής, αλλά και να βεβαιωθούν ότι θα έχει τη στήριξη που χρειάζεται, έχοντας επιβιώσει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επί πέντε ή και περισσότερα χρόνια».

Το 2015, όταν ο γείτονάς του είχε εκφράσει στην αστυνομία τις ανησυχίες του πως ο Πουισί γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, αστυνομικοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, όμως εκείνος τους είχε πει πως ήταν εντάξει. Ωστόσο, όπως εξηγεί η αστυνομία, ο Πουισί είχε ελάχιστα χρήματα και δεν είχε πολλούς φίλους ή συγγενείς στη χώρα, ενώ είχε «το είδος του χαρακτήρα που τον καθιστούσε ευάλωτο στην εκμετάλλευση».

Ο Χολ σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα γύρω από το έγκλημα θύμα του οποίου ήταν ο Πουισί.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024