Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτεταμένο ρουσφέτι στο Δημόσιο μέσω μετακλητών καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Εκτεταμένο ρουσφέτι στο Δημόσιο μέσω μετακλητών καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Για «εκτεταμένο ρουσφέτι στο Δημόσιο, από την κερκόπορτα που λέγεται "μετακλητοί"», κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής.

Για «εκτεταμένο ρουσφέτι στο Δημόσιο, από την κερκόπορτα που λέγεται «μετακλητοί»», κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής.

«Η ΝΔ που, δικαίως, ασκούσε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των μετακλητών, κατάφερε να ξεπεράσει τις επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε ένα μόλις χρόνο. Τον Μάιο του 2020 ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 2.817 (τον Μάιο 2019 ήταν 2.716, τον Μάιο 2018 ήταν 2.522 και, για να έχει κανείς ένα μέτρο σύγκρισης, τον Μάιο 2013 ήταν 1.768)», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ επικρίνει επιπλέον την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «ενώ διαφήμιζε τον περιορισμό των μετακλητών με τον νόμο για το επιτελικό κράτος, στον ίδιο νόμο (άρθρο 46 παρ. 6) εισάγει διάταξη που λέει ότι ο αριθμός των μετακλητών κάθε υπουργού, υφυπουργού κλπ μπορεί να αυξάνει ανάλογα με τις ανάγκες».

Παράλληλα, ο τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει και μια ποιοτική διαφορά της κυβέρνησης σε σχέση με τις προηγούμενες, που έχει να κάνει με την μετάλλαξη των μετακλητών υπαλλήλων και τις ευθύνες που αυτοί έχουν.

«Εκτός από την αύξηση του αριθμού τους η ΝΔ έχει προχωρήσει σε μια πολύ πιο επικίνδυνη μετάλλαξη των μετακλητών: Τοποθετεί μετακλητούς σε θέσεις ευθύνης, υπεύθυνους να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα κι εξουσία. Η ΝΔ τοποθετεί μετακλητούς διευθυντές τεχνικών έργων και νομικών υπηρεσιών σε υπουργεία, κατεδαφίζοντας κάθε ασφαλιστική δικλείδα προστασίας των δημόσιων αγαθών. Ποια είναι η ευθύνη ενός μετακλητού που λογοδοτεί μόνο στον πολιτικό που τον προσέλαβε, σε σχέση με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, της δημόσιας ασφάλειας ή της υγείας; Καμία! Η ΝΔ διαλύει την δημόσια διοίκηση, ακυρώνοντας τα στελέχη της και καταπατώντας κάθε αρχή αξιοκρατίας και σωστής οργάνωσης», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Όμως τα υπουργεία δεν είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης να διορίζουν όποιον θέλουν. Στην Ελλάδα αυτό το είχαμε μάθει και είχε μπει φρένο στις πρακτικές ρουσφετιού με το ΑΣΕΠ που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα η δεξιά κυβέρνηση ξαναφέρνει το εκτεταμένο ρουσφέτι στο Δημόσιο από την κερκόπορτα που λέγεται «μετακλητοί»» καταλήγει ο τομέας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024