Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η μη χρήση μάσκας φέρνει διαπληκτισμούς, συμπλοκές και τραυματισμούς

Κοροναϊός : Η μη χρήση μάσκας φέρνει διαπληκτισμούς, συμπλοκές και τραυματισμούς

Πληθαίνουν τα επεισόδια βίας για τη χρήση μάσκας καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Την ίδια στιγμή, παρά την κατακόρυφη έξαρση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα κορονο-πάρτι.

Η χρήση της μάσκας σε μία πανδημία έχει μακρά προϊστορία. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις αρχές του 20ου αιώνα κατά την ισπανική γρίπη. Τώρα, με την αναζωπύρωση του κοροναϊού επανέρχεται στο προσκήνιο, με υποχρεωτική τη χρήση ανά χώρες και περιοχές, τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Όπως για παράδειγμα στην πόλη Λιλ της Γαλλίας -όπου καταγράφεται ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.

Οι παραβατικές συμπεριφορές δεν λείπουν. Ορισμένες φορές μάλιστα με εφιαλτική κατάληξη, όπως συνέβη στη Βαλ ντ’ Ουάζ της βόρειας Γαλλίας. Επισκεπτόμενος κατάστημα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ένας 44χρονος διαπληκτίστηκε με έναν άλλο πελάτη, που δεν φορούσε μάσκα. Η εξέλιξη σοκάρει.

Ο πελάτης βγήκε έξω και επέστρεψε, συνοδευόμενος από άλλους τρεις άνδρες. Δύο εξ αυτών χτύπησαν το θύμα με ρόπαλα. Ο 44χρονος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, κυρίως στο κρανίο. Η κατάσταση της υγείας του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε παραληρηματική, ρατσιστικού χαρακτήρα φραστική επίθεση οδήγησε η έκκληση των ιδιοκτητών αυτού του καταστήματος, στον Καναδά, προς τον έξαλλο πελάτη, να φορέσει μάσκα. Αντί αυτού, ο πελάτης ξέσπασε κατά των ιδιοκτητών, που είναι μετανάστες…

Αρκετές οι αναφερόμενες παραβατικές συμπεριφορές και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Λος Αντζελες, για παράδειγμα, επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει παράνομο πάρτι σε βίλα. Ενώ στο Λας Βέγκας, συνελήφθη αυτός ο πελάτης καζίνο, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Στη Βρετανία, αντίθετα, Λονδρέζοι κατέκλυσαν τα εστιατόρια, χωρίς να φορούν μάσκες ή έστω να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Αφορμή και αιτία; Το εκπτωτικό πρόγραμμα 50 τοις εκατό στον τιμοκατάλογο παμπ και εστιατορίων, που πριμοδοτεί η βρετανική κυβέρνηση για την ενίσχυση του κλάδου εστίασης. Αυτά, ενώ στη χώρα καταγράφονται πάνω από 900 κρούσματα –ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Ιούνιο- και η Ντάουνιγκ Στριτ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στο Λονδίνο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024