Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιάσκο με την επίσκεψη Λάσετ στη Μόρια - Ακυρώθηκε για «λόγους ασφαλείας»

Φιάσκο με την επίσκεψη Λάσετ στη Μόρια – Ακυρώθηκε για «λόγους ασφαλείας»

Η ματαίωση έγινε κατόπιν συμβουλής του τοπικού επικεφαλής ασφαλείας, καθώς το κλίμα ήταν τεταμένο με ομάδες προσφύγων να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν συνθήματα, όπως για παράδειγμα «Ελευθερώστε τη Μόρια», λόγω των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν

Τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι ο πρωθυπουργός της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας, ακύρωσε επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας για λόγους ασφαλείας.

Η ματαίωση έγινε κατόπιν συμβουλής του τοπικού επικεφαλής ασφαλείας, καθώς το κλίμα ήταν τεταμένο με ομάδες προσφύγων να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν συνθήματα, όπως για παράδειγμα «Ελευθερώστε τη Μόρια», λόγω των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν.

Τι συνέβη

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ο Άρμιν Λάσετ αφού επισκέφτηκε την περιοχή που βρίσκονταν τα κοντέινερ, είχε προγραμματίσει επίσκεψη στην «άγρια» πλευρά, όπως περιγράφεται από το γερμανικό μέσο, του καταυλισμού.

Κατόπιν, ωστόσο, συμβουλής του τοπικού επικεφαλής ασφαλείας, η επίσκεψη εκεί ακυρώθηκε σχεδόν αμέσως.

Όπως αναφέρεται, ομάδες προσφύγων από το Αφγανιστάν και την Αφρική είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν «Ελευθερία στη Μόρια», ενώ ο Λάσετ συνοδευόταν από ισχυρή ομάδα δυνάμεων ασφαλείας.

Τον μπέρδεψαν με τον… πρωθυπουργό της Γερμανίας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Κρίστιαν Βίρμερ, ο επικεφαλής ασφαλείας ανέφερε ότι οι πρόσφυγες πίστευαν ότι ο Λάσετ ήταν «πρωθυπουργός της Γερμανίας».

Δημοσιογράφοι του WDR και της Bild που συνόδευαν τον γερμανό πολιτικό έκαναν λόγο για μεγάλη αναταραχή και «απειλητική διάθεση», ενώ στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την ακύρωση της επίσκεψης στη Μόρια, ο αρχηγός της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας μετέβη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου μένουν περίπου 1.300 άνθρωποι. Αυτή η επίσκεψη δεν συνοδεύτηκε μέχρι στιγμής από κάποιο απρόοπτο γεγονός.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024