Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη του αιτήματος ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ

Συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη του αιτήματος ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ

Ο Τζαβέντ Ασλάμ ήρθε στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Μεταξύ άλλων έχει πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στη διαφθορά στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα, στην υποστήριξη των εργατών γης στη Μανωλάδα, και στην αποκάλυψη και τιμωρία των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών με αίτημα να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» Τζαβέντ Ασλάμ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.600 υπογραφές. Η κινητοποίηση γίνεται ενόψει της αυριανής εκδίκασης του αιτήματός του σε δεύτερο βαθμό από την Επιτροπή Προσφυγών.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ ήρθε στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Μεταξύ άλλων έχει πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις ενάντια στη διαφθορά στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα, στην υποστήριξη των εργατών γης στη Μανωλάδα, και στην αποκάλυψη και τιμωρία των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επίσης, μαζί με άλλα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας έχει δώσει το «παρών» στην υποστήριξη των πληγέντων στις πυρκαγιές στην Πάρνηθα και το Μάτι και στις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της διαδικτυακής δράσης, στο Πακιστάν η ζωή του κινδυνεύει, καθώς «η στοχοποίηση και ο διωγμός του από το κράτος του Πακιστάν είναι αδιαμφισβήτητα».

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), που ανέλαβε τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης του Τζαβέντ Ασλάμ σε δεύτερο βαθμό, «το ΕΣΠ υποστηρίζει νομικά την υπόθεση, καθώς εκτιμά ότι αξίζει προσφυγικής προστασίας ενόψει της στοχοποίησης του από την κυβέρνηση του Πακιστάν, λόγω της δράσης του στην Ελλάδα, και κυρίως λόγω των καταγγελιών που έχει κάνει εναντίον των διπλωματικών αρχών του Πακιστάν στην Ελλάδα» και προσθέτει ότι «στο σάιτ της Πακιστανικής πρεσβείας εμφανίζεται ως ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας στη χώρα μας». Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι το 2007 ο ‘Αρειος Πάγος απέρριψε ένταλμα έκδοσής του στο Πακιστάν, ωόστοσο παρ’ όλο που είναι ανενεργό, το ένταλμα επανέρχεται συνεχώς και υπάρχει στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Ποιοι υπογράφουν

Το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ στηρίζουν με υπογραφές τους ευρωβουλευτές της GUE/NGL και της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μεταξύ αυτών οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου. Μάλιστα, ευρωβουλευτές των δύο παρατάξεων του Eυρωκοινοβουλίου συνέταξαν ανοιχτή επιστολή, μέσω της οποίας ζητούν από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν «στη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή επιλογή», την παραχώρηση ασύλου «σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή κατά της ζωής και της ελευθερίας του εξαιτίας διώξεων που δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι εκδικητικές και προσχηματικές».

Το αίτημα για χορήγηση ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, Έλληνες βουλευτές, όπως ο Βασίλης Βασιλικός, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Γιώτα Πούλου, η Θεανώ Φωτίου και ο Κρίτων Αρσένης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι δήμαρχοι Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, και Τήλου, Μαρία Καμμά. Επίσης, πλήθος εκπροσώπων της Επιστήμης και των Τεχνών στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών οι σκηνοθέτες, Παντελής Βούλγαρης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Κουκαλάνι, Αργύρης Ξάφης, Παντελής Δεντάκης, Πρόδρομος Τσινικόρης και Ανέστης Αζάς, οι συγγραφείς, Μάρω Δούκα και Ιωάννα Καρυστιάνη, οι δημοσιογράφοι, Έλενα Ακρίτα και Αννέτα Καββαδία, οι ηθοποιοί, Κάτια Γέρου, Μάνια Παπαδημητρίου, ‘Αννα Χατζησοφιά, Μαρία Κανελλοπούλου και Μανώλης Μαυροματάκης, ο τραγουδιστής, Φοίβος Δεληβοριάς, οι δικηγόροι-μέλη της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, και οι πανεπιστημιακοί, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Γεράσιμος Σπαθής, Ελένη Πορτάλιου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Καραμεσίνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024